• MyBrilliantFriend

Boken er elsket av leserne og kritikerne. Nå kommer TV-serien!

HBO Nordic satser stort med TV-serien «Mi briljante venninne», basert på Elena Ferrantes populære bok av samme navn. 19. november har endelig serien premiere!

Elena Ferrantes «Mi briljante venninne» ble en storsuksess da den kom i 2011. Historien om de to venninnene Elena og Lila som vokser opp i en fattig bydel i Napoli fikk en strålende mottakelse verden over, ikke minst her i Norge.

Er du glad i å fråtse i verdenskjente TV-serier? Les mer om vårt film- og serietilbud her. 

Både leserne og kritikerne elsket «Mi briljante venninne» og de andre bøkene i serien, med seksere på terningene og et totalopplag på nesten 500 000 eksemplar. Nå kommer endelig strømmegiganten HBO Nordics TV-serie basert på boken, og i en av hovedrollene har vi et norsk innslag.

My Brilliant Friend hos RiksTV

Storslagen oppvekstfortelling

I TV-serien møter vi den aldrende Elena Greco, som etter at bestevenninnen Lila forsvinner uten spor, setter seg ned for å skrive historien om vennskapet deres – med både oppturer og nedturer.

De to møtes og blir venninner på barneskolen, i Napoli i 1950. I Ferrantes bokserie følger vi dem i over 60 år, og TV-serien er altså viet den første boken. Det er åtte episoder i sesongen, og planen er at også de andre bøkene i serien skal få liv på TV-skjermen.

My Brilliant Friend hos RiksTV

Stor produksjon

HBO Nordic satser virkelig stort med denne serien. Det ble bygget et sett på over 65 000 kvadratmeter, og en rekke bygg og leiligheter ble bygget om for å transformeres tilbake til den riktige tidsepoken.

HBO Nordic overlot heller ingenting til tilfeldighetene da rollene skulle besettes. De brukte ni måneder på jobben, og lette blant 9000 barn og 500 voksne for å finne de riktige skuespillerne. Til slutt endte de opp med to par Elena og Lila. Barneversjonene spilles av Elisa del Genio og Ludovica Nasti, som spiller Elena og Lila fra de er 9 til 12 år. Spesielt morsomt for norske seere er det at Elisa del Genio har norsk mor.

Etterhvert tar Margherita Mazzucco over rollen som Elena som tenåring, mens Gaia Girace tar over som Lila. Totalt har det vært om lag 150 skuespillere og 5000 statister involvert i innspillingen.

My Brilliant Friend hos RiksTV

Ferrante skrev manus

Regissør for TV-serien, Saverio Costanzo, har uttalt at det slettes ikke var vanskelig å finne de riktige skuespillerne til akkurat hovedrollene. Tvert imot mener han at Elena Ferrantes bøker er så rike og detaljert i sine skildringer, at jobben hans var ganske enkel.

De som elsket bøkene har kanskje vært skeptisk til ideen om å overføre de til TV-skjermen, men de første tilbakemeldingene tyder på at det absolutt ikke har vært noe å frykte. De få heldige som har fått se episoder fra serien, blant annet under filmfestivalen i Venezia, har gitt strålende tilbakemeldinger.

Det faktum at forfatteren Elena Ferrante selv har vært involvert i produksjonen, og blant annet har vært med på å skrive manus, lover også svært godt.

My Brilliant Friend

Slik får du sett storsatsingen

Strømmefavoritten HBO Nordic er inkludert i RiksPakken, som er vår mest populære TV-pakke. Med HBO Nordic får du de beste seriene, kun timer etter at de er sluppet i USA, samt klassiske TV-serier: Game of Thrones, Westworld, Sopranos, The Handmaid’s Tale, Fargo, The Wire og Girls, bare for å nevne noen.

Og nå kommer altså endelig My briljante venninne, serien man har ventet på siden boken ble gitt ut i 2011. Første episode ser du 19. november. 

Er du glad i verdenskjente TV-serier og filmer? Med RiksPakken er HBO Nordic inkludert i TV-pakken. Les mer om vår bestselgende TV-pakke her.