• Manifest_header

Trenger du en ny serie å se på? Likte du Lost bør du sjekke ut Manifest på HBO Nordic.

Et fly med 191 passasjerer forsvinner sporløst på vei til New York. Fem år senere dukker det opp igjen. Hva skjedde?

Et fly tar av fra Jamaica med kurs for New York. Flyturen går rolig og rutinemessig for seg,
med unntak av en kort periode med kraftig turbulens som ikke dukker opp på pilotens radar. Først når flyet lander forstår passasjerene og besetningen om bord i Montego Air Flight 828 at ikke alt er som det skal være. Det viser seg at flyet og passasjerene har vært savnet i fem år, og man har gått ut fra at alle om bord døde i en flystyrt. Og det er flere ting som ikke stemmer.

Vil du vite hvilke serier du kan fråtse i med HBO Nordic? Les mer om HBO Nordic.

Mens passasjerene og besetningen om bord ikke ser en dag eldre ut enn de gjorde når flyet lettet fra Jamaica, har livet og tiden gått videre for resten av verden. Hva ville skjedd hvis du plutselig befant deg fem år inn i fremtiden?

Se trailer! 

Det er hovedtemaet i den nye amerikanske TV-serien Manifest som hadde premiere 24. september 2018 på NBC, og vises på HBO Nordic i høst. Manifest er skapt av Jeff Rake og Robert Zemeckis, som blant annet har regissert Forest Gump og Back to the Future. Noen av skuespillerne er Melissa Roxburgh, Josh Dallas, Athena Karkanis, J.R. Ramirez, Parveen Kaur og Luna Blaise.

Manifest

Inspirert av Lost

Manifest er tydelig inspirert av den legendariske TV-serien Lost, som rullet over tusenvis av TVskjermer, lepper og diskusjonsforum på begynnelsen av 2000-tallet. Noen av fellestrekkene er et fly som forsvinner, og en rekke hendelser av det paranormale og uforklarlige slaget.

Men handlingen i Manifest dreier seg ikke bare om flymysteriet, men vever det sammen med relasjonsdramaene som utspiller seg for passasjerene som skal gjenoppta livene sine. For selv om både passasjerene og de pårørende er overlykkelige over å få en sjanse til, er det ikke helt problemfritt å gjenoppta livet og hverdagen etter å ha vært borte i fem år. Verden har fortatt å snurre uten dem, samfunnet har utviklet seg og menneskene i livene deres har gått videre.

Vi følger blant annet søskenparet Ben og Michaela Stone, som plutselig må forholde seg til at moren deres er død. Michaelas kjæreste har giftet seg med venninnen hennes, og Bens tilbakekomst til sin kone går heller ikke helt på skinner. I tillegg har datteren hans vokst opp og gått gjennom en rekke utfordringer, mens den kreftsyke tvillingbroren Cal, som var med faren på flyet, fortsatt er like gammel som da flyet forsvant for fem år siden.

Dramaserien Manifest på HBO Nordic via RiksTV

Mystiske stemmer

Samtidig som de forsøker å løse utfordringene med å komme tilbake til hverdagen igjen, skjer det flere uforklarlige ting med passasjerene. Søskenparet Ben og Michaela er blant en håndfull passasjerer som begynner å høre stemmer i hodet, som kommer med advarsler om ulykker som skal skje. Skyldes det bare stress og traumer, eller finnes det noen ukjente krefter der ute som prøver å styre dem i en bestemt retning? Og bør de fortelle etterforskerne og familiene sine om stemmene, eller er det best å holde det for seg selv?

Vi følger også etterforskningsgruppen som forsøker å nøste opp i de mange løse trådene rundt selve flyulykken. Både passasjerene, de pårørende og myndighetene krever svar på hvor flyet har vært i disse fem årene, hva som egentlig skjedde og hvordan det er mulig at passasjerene ikke har blitt en dag eldre mens resten av verden har gått videre som normalt. 

I tillegg til den offisielle etterforskningen følger vi legen Saanvi, som var en av passasjerene på flyet. Hun spiller en sentral rolle i forsøket på å redde kreftsyke Cal, og blir en støttespiller og samarbeidspartner for Ben. Sammen forsøker de å finne ut av hva som egentlig har skjedd.

Manifest er en serie som blander mystikk, drama og spenning i en underholdende miks. Om du likte serier som Lost, 4400, The Leftovers og Heroes vil du elske denne.

Med RiksTVs bestselgende TV-pakke RiksPakken, har du tilgang på prisbelønte serier fra seriegiganten HBO Nordic. Les mer om hvordan du får tilgang her.