• GoT

Dette kan vi forvente av den siste sesongen av Game of Thrones

15. april kommer endelig den etterlengtede avsluttende sesongen av Game of Thrones. Men hva kan vi egentlig forvente av sesongen?

Vil Jon Snow bli den som sitter på jerntronen til slutt? Vil The Night King ta over Westeros? Hvem overlever? Med George R.R. Martin vet man aldri. 

Endelig har HBO selv bekreftet det. Game of Thrones er tilbake med den åttende, siste og ikke minst avgjørende sesongen 15.april. Men hva kan vi egentlig forvente av den syvende sesongen av Game of Thrones? La oss først ta et lite tilbakeblikk på den avsluttende episoden i den syvende sesongen. 

Er du glad i Game of Thrones og andre verdenskjente serier? Les mer om vårt utvalg av film og serier her. 

Den syvende sesongen av Game of Thrones var full av dramatikk, avsløringer og store overraskelser. Alt er som det pleier i Westeros, med andre ord. 

HBO lanserte teaser - 15. april er GoT tilbake

Seriegiganten HBO startet 2019 med å offentliggjøre datoen for når Game of Thrones er tilbake med nye episoder. 15. april er altså datoen folk må markere i kalenderen. I tradisjon tro er også produsenten hemmelighetsfull når det gjelder å få noe som kan minne om en sniktitt på sesongen. Men 13. januar gikk den første ordentlige teaseren live på sosiale medier. Naturligvis tok det ikke lang tid før visningene var oppe i millioner. 

OBS! Den kommende teksten inneholder spoilere.

Så, hvor var vi? 

Den siste episoden i den syvende sesongen var dramatisk, sjokkerende og overraskende. Mange av de veldiskuterte teoriene som har florert i ulike formuer i løpet av seriens levetid, ble både avkreftet og bekreftet i den siste episoden. La oss ta for oss noen av høydepunktene i den siste episoden.

Via sjøveien ankommer endelig Jon Snow og Tyrion King's Landing. Ombord i skipet har de med seg en blindpassasjer av den mindre hyggelige typen: en hvitvandrer. Videre får Jon Snow og dragedronningen Daenerys hjelp av Tyrion og kaller inn til et krisemøte. Alle de store er samlet i King's Landing for å diskutere det Jon Snow omtaler som "den eneste krigen som betyr noe", krigen mot The White Walkers.

Cersei og Jamie Lannister Game of Thrones

Hvitvandreren presenteres for den noe alvorlige forsamlingen. For en gangs skyld ser vi at steinansiktet til Cersei Lannister faktisk uttrykker frykt, redsel og skrekk. Snow demonstrerer hvordan man dreper en hvitvandrer og Cersei ser like skrekkslagen ut da hun forstår alvoret. 

Videre klarer de fleste av seerne å få med seg Cerceis beskyttende hånd på magen under en, som alltid, opphetet diskusjon med sin bror Tyrion. Er Cersei høygravid når vi ser henne igjen i den åttende sesongen? 

Sansa Stark Game of Thrones

I snødekte, kalde Winterfell har kvinnene i Stark-familien tatt tilbake makten i nord. Sansa og Arya er sterkere enn aldri før, noe Arya gjør tydelig da hun gjør kort prosess på Littlefinger med kniven som var starten på slutten for lord Bealish. I Winterfell får vi også et gledelig gjensyn med Sam Tarly. Dette blir et av de største øyeblikkene i sesong syv. 

Sam Tarly kommer til Winterfell for å hjelpe og for en dypere prat med Bran. Bran forteller Sam hvem som er Jon Snows virkelige familie - at foreldrene hans er Rhaegar Targaryen og Lyanna Stark. Seerne som er kjappe i tankegangen skjønner derfor at det er Jon Snow som er den rette arvingen til The Iron Throne. 

I de avsluttende minuttene av den syvende episoden ser vi det vi trodde var en død Viseryon, en av de tre dragene til Daenerys. Han har gjenoppstått som en del av hæren til The Night King og spyr blå ild over den tusen år gamle muren til den faller. 

I lys av sesong syv, hva kan vi egentlig forvente av den åttende sesongen? 

George R. Martin

George R.R. Martin som produsent 

Forfatteren av bøkene som ga opphav til Game of Thrones, George R.R. Martin, er med som produsent i den åttende sesongen. Hans siste bok kom ut i 2011 og TV-serien har dermed gått forbi handligene i bøkene. Martin blir allikevel med på teamet for å holde orden i sysakene. 

Seks episoder 

HBO bekrefter selv at den avsluttende sesongen kommer til å inneholde seks episoder. Flere amerikanske medier har allerede rukket å spekulere i episodenes lengde. Enkelte episoder vil trolig være lengre enn andre, men vi kan nok forvente å få servert en time med ekte Westeros-drama også i sesong åtte. 

Kristoffer Hivju i Game of Thrones

Hvem overlever? 

En av de større spørsmålene før hver sesong er alltid: hvem dør i løpet av sesongen? Flere av skuespillerne forteller om dramatiske introduksjoner til hver sesong, da de febrilsk blar gjennom manus for å finne ut om de overlever sesongen eller ikke. 

Norske Kristoffer Hivju har lenge vært en del av sirkuset. Vi har opptil flere ganger tvilt på hans eksistens i Westeros, sist da han var midt i slaget mellom hvitvandrerne og The Nights Watch på muren. I etterkant av sesong syv har flere spekulert i om Hivju overlevde sesongen og om han kom til å bli å se i sesong åtte. 

Takket være en entusiastisk fan i Belfast, ble Hivju fotografert på hotellet hvor de fleste av skuespillerne oppholdt seg under innspillingen. Vi kan dermed puste lettet ut og glede oss til et gjensyn med Tormund Giantsbane også i sesong åtte! 

Jon Snow i Game of Thrones

Vil Jon Snow sitte på jerntronen? 

Flere film- og serieanmeldere kaller Jon Snow for "den ultimate fantasyhelten". Han er underdogen i Westeros som har vist seg å være verdig den ultimate premien: å få sitte på jerntronen og styre riket. Allikevel spekulerer flere i at George R.R. Martin allerede har lekt såpass mye med fantasysjangeren, at han kommer til å vike fra den typiske "fantasyavslutningen" når det endelige punktumet skal settes. 

Teoribonanza 

Game of Thrones er en av de seriene som har generert mest teorier blant tilhengerne. Men hvilke teorier får vi oppfylt før skaperne setter det endelige punktumet på sagaen? 

Fans over hele verden har lenge trukket frem hintet om "cleganebowl", en tvekamp mellom brødrene Sandor og Gregor Clegane. Ekspertene tror denne tvekampen vil komme som en avsluttende del av historien. Hvem vinner? De fleste har nok hjertet sitt hos The Hound. *krysser fingrene* 

En annen teori som herjer i flere diskusjonsforumer er en av Cerseis mange spådommer, at hun "skal bli drept av en lillebror". Vi fikk avslutningsvis bekreftet i sesong syv at hun er gravid. Derfor har flere fans satt i gang en diskusjon om hvorvidt Cersei dør i barsel i den avsluttende sesongen. Flere trekker også frem en teori hvor hun blir enda mer paranoid (dersom det er mulig), og blir en blåkopi av "The Mad King" Aerys Targaryen. Historien vil gjenta seg selv og Jamie Lannister vil være den som setter punktum på Cerseis historie. 

Da gjenstår det bare å vente på den siste sesongen av sagaen...

Er du RiksTV-kunde? Gjør deg klar for premiere og se alle de foregående sesongene av den populære serien. Se alle episodene her.