• DetKunneVærtVerre1

Espen Eckbo er tilbake med mer humor på TVNorge etter ulykken

Espen Eckbo er kjent for sine mange karakterer og underfundige typer. Nå har han utviklet en helt ny, humoristisk dramaserie, der han for første gang fordyper seg i én rolle gjennom hele serien. 

I Det kunne vært verre fremstiller han Trond Evensen, en nølende ja-mann og deltidspappa til sju barn med seks forskjellige mødre.

Det kunne vært verre har premiere på TVNorge i høst. Se programmet på farten med RiksTV-appen. 

– Trond har sju barn, seks ekser og et lite knippe venner og slektninger som dominerer livet hans, men han er jo også helt alene. Serien er bygget rundt den følelsen. Hovedpersonen er en karikatur av alle menn som ikke kjenner seg umiddelbart igjen i Harvey Weinstein, sier Espen Eckbo.

– Det faller meg overraskende naturlig å spille en konfliktsky underdog som vikler seg inn i problemer fordi han alltid er usikker. Men om jeg også er sånn? Det er jeg usikker på, sier Eckbo.

Første serie etter ulykken

Det kunne vært verre er Espen Eckbos første nye programserie etter at han var involvert i en alvorlig bilulykke i Italia vinteren 2016. Det var i tiden etter denne hendelsen han kom på sporet av seriens tema:

– Jeg lå tre måneder på sykehus, og etterhvert begynte jeg å gruble på hvorfor jeg trivdes så innmari godt som sykmeldt på enerom med løpende legetilsyn. Svaret var at dagliglivets problemstillinger faktisk er totalt utmattende. Og komiske, når man får dem på avstand. Med sju barn og seks samværsordninger, tar Trond livets små byrder til nye høyder, sier Espen Eckbo.

Selv om hovedpersonens liv har blitt en kabal som aldri går opp, er han ikke en fyr som lar seg knekke av daglige dobbelbookinger, logistiske utfordringer og stadig innkommende beskjeder fra ekser, barnehager, skoler og fritidsaktiviteter. Livet kunne tross alt vært verre.

– De som vil kjenne seg aller best igjen i denne serien, har nok dessverre ikke tid til å se den, sier Eckbo.

Celebert selskap

Det kunne vært verre er en dramaserie full av humor. Som medskuespillere har Eckbo fått med seg et kobbel av dyktige skuespillere, blant andre Marian Saastad Ottesen, Line Verndal, Helén Vikstvedt, Inga Ibsdotter Lilleaas og Nils Vogt.

Programdirektør i TVNorge og Discovery Networks, Eivind Landsverk, ser fram til å få den erfarne humorprofilen på skjermen igjen.

– Det er herlig å se Espen tilbake i godt, gammelt slag. Det var jo en stund vi ikke ante om det kom til å skje noen gang. I denne serien får han tid og mulighet til å vise en sårere og kanskje litt dypere side av karakteren han spiller, enn det han pleier å gjøre som karakterskuespiller i kortere formater og innslag. Jeg tror folk kommer til å bli imponert over denne nye siden av ham, sier Landsverk.