• Hovedbilde_Polisbåt

Finn dine favorittprogrammer fra Sverige og Danmark!

Krim, dokumentarer og Mesternes mester - har du utforsket tilbudet fra våre nærmeste naboer?

Under ser vi på noen aktuelle høydepunkter, til inspirasjon. Det finnes imidlertid mye mer å ta av, så vi kan på det varmeste anbefale besøk til kanalsidene for SVT1, SVT2, TV4, DR1 og DR2. 

De svenske og danske kanalene er inkludert i RiksPakken. Kanalene er strømmekanaler, derfor er du avhengig av å koble opp SMART-boks til internett. Slik kobler du opp.

Mordene i Sandhamn - TV4

To politifolk - en mann og en kvinne - side om side i en småbåthavn, med pistoler pekende framover.

«Mordene i Sandhamn» er en svensk kriminalserie i åtte deler, basert på Viveca Stens bøker om kriminalinspektør Thomas Andreasson.

Carsten og Celia Larsson har invitert hele øya til en sommerfest for å innvie sitt nye hus. Men langt fra alle på øya er like begeistret for nybygget. Det hele skal ende i katastrofe.

Første episode gikk 2. mai, du rekker å se den i RiksTVs ukesarkiv ut 8. Mai!

Ingmar Bergman - SVT1 og SVT2

Ingmar Bergman intervjues

I år er det 100 år siden den svenske mesterregissøren Ingmar Bergman ble født. Fra 2. Mai viser SVT en rekke dokumentarer om Bergman og hans liv:

  • 7. mai, 23:25, SVT1: Bergmans magiska namn
  • 14. mai, 22:50, SVT1: Bergmans och djuren
  • 16. mai, 20:50, SVT2: Bergmans möter Stina
  • 21. mai, 22:50, SVT1: Bergmans och Dalarna
  • 28. mai, 23:25, SVT1: Bergmans och psalm 305

Maria Lang: Farlige drømme - DR1

To personer står i en dørkarm, til høyre Tuva Novotny i rollen som Puck. Det er mørkt ute, folk går forbi, de to ser bekymrede ut. På trappa står en tredje mann i dress.

Svensk krim fra 2013 etter Maria Langs roman.

Nobelprisvinneren Andreas Hallman ansetter Puck som stenograf. Snart innser hun at hennes arbeidsgiver er en tyrann diktator, som holder sin familie helt avskåret fra resten av verden. Etter et dødsfall i familien får Puck kontakt med politietterforsker Christer Wijk for å finne ut av hva som har skjedd.

Få favorittene i lomma - der du er. Med RiksTV-appen kan du se favorittprogrammene dine på mobil, nettbrett og laptop. Last ned appen! 

Mästarnas mästare - Tiende sesong - SVT

Noen av deltakerne i Mästarnas mester sesong 10.

Mesternes mester har vært en kjempesuksess i Norge. Det samme har den svenske utgaven, som i år vises for tiende gang. Denne gangen vises programmet i et eget jubileumskonsept, der fire tidligere vinnere - Armand Krajnc, Magdalena Forsberg, Ingemar Stenmark og Peter Forsberg - konkurerer med 14 andre tidligere deltakere.