• solan_1

Juleklassikerne du må se

Her er det snøgaranti og maks julestemning - disse filmene må du få med deg i desember.

Desember kan være en stressende måned. For selv om julen er et av årets høydepunkt, er det mye som skal være på plass før vi kan «sett oss og kvile og puste på ei stund», som Prøysen sang i «Julekveldsvisa».

Er du glad i filmer og serier? Med RiksTV kan du fråtse i uendelig av klassiske filmer og spennende TV-serier. Les mer om vårt film- og serietilbud her. 

Det med en pust i bakken er jo veldig viktig, og da er det midt i blinken med en film som senker skuldrene, og vekker julestemningen. Nedenfor finner du noen soleklare juleklassikere, som burde rulle over TV-skjermen din i desember.

Alene hjemme

Kan du tro at denne juleklassikeren fyller 28 år i år? Ikke vi heller, men historien om Kevin som blir gjenglemt da familien reiser til Paris på juleferie, og senere må forholde seg til både innbruddstyver og skumle naboer, holder seg utrolig godt! Denne må vi rett og slett ha med oss i desember, ellers blir det ikke skikkelig jul.

Og når du først er i gang kan du selvfølgelig også se Alene hjemme 2: Forlatt i New York. Oppfølgeren når kanskje ikke helt opp til originalen, men har absolutt sine øyeblikk.

Love Actually

Den romantiske julekomedien over alle romantiske julekomedier! Heldigvis slipper man å velge bare én julefilm man kan se – men om så hadde vært tilfelle, hadde mange valgt «Love Actually». Her flettes en rekke skjebner sammen i førjulstiden, på godt og vondt. Rollelisten er massiv, med navn som Hugh Grant, Liam Neeson, Emma Thompson, Colin Firth, Alan Rickman, Keira Knightley, Rowan Atkinson og mange flere. 

Hjelp, det er juleferie!

Denne kom helt tilbake i 1989, men skinner fortsatt like sterkt som familien Griswalds julepynt. Og det sier ikke så rent lite … Med en mildt sagt oppspilt pappa Clark (Chevy Chase) i spissen forsøker familien å forberede seg til jul, men uforutsette hindringer legger en demper på julestemningen. Etter en rekke kaotiske hendelser (og latterkramper hos oss seere) ordner det seg likevel til slutt – på et vis. 

Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa

Kjell Aukrusts karakterer er å regne som nasjonalskatter her til lands, og mange sverger til Flåklypa Grand Prix i julen eller førjulstiden, selv om det strengt tatt ikke er en julefilm. I 2013 kom imidlertid «Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa», som også har blitt en favoritt for mange. Denne gang havner julefeiringen i fare når redaktør Frimand Pløsen får fingrene i Reodor Felgens snømaskin, og Solan og Ludvig må rett og slett redde julen. 

Elf

Moromannen Will Ferrell spiller mennesket som oppdras som alv, etter at han som barn krøp opp i sekken til julenissen, og ble med tilbake til Nordpolen som blindpassasjer. Da han etter hvert vokser seg tre ganger så stor skjønner han at han ikke hører hjemme blant julenissens hjelpere, og drar til New York for å finne sin biologiske far. Men i New York har alle mistet troen på julenissen og alvene. 

Reisen til julestjernen

Vi kommer selvfølgelig ikke utenom denne norske klassikeren fra 1976, som sendes på NRK hvert år. Filmen har blitt en vaskeekte juletradisjon for norske familier. For mange blir det rett og slett ikke jul uten «Reisen til julestjernen»! Og når man har sett originalen, kan man kose seg med nyinnspillingen fra 2012. Det går jo ikke an å få for mye av «Reisen til julestjernen»… 

Die Hard

Langt ifra noen tradisjonell julefilm, og enkelte mener faktisk at det ikke er en julefilm i det hele tatt. For mange av oss er det likevel ikke jul før vi har sett John McClane (Bruce Willis) spolere planene til terroristen Hans Gruber (Alan Rickman), da sistnevnte tar en rekke gisler på en julefest. 

Polarekspressen

Denne vakre animasjonsfilmen er rett og slett magisk! Chris har sluttet å tro på julenissen, men våkner opp på selveste julaften, og finner ut at Polarekspressen står utenfor soveromsvinduet hans. Toget reiser rundt og plukker opp barn som Chris, som ikke lenger tror på nissen. Og turen, den går til Nordpolen, for å besøke julenissen! 

Nå er det jul igjen

Mange kjenner nok denne bedre ved originaltittelen «The Santa Clause». Vi møter Tim Allen i rollen som Scott Calvin, som ved et uhell tar julenissen av dage. Dermed må noen fylle julenissens sko, eller rettere sagt støvler, og vedkommende blir Scott – mot hans vilje. Dermed tårner forviklingene seg opp.

Velg din egen julefilm

Dette er bare et lite utvalg, og selvfølgelig er det en rekke andre juleklassikere vi kunne tatt med. Alle har forskjellig smak, og med RiksTV er det opp til deg hva du velger som juleunderholdning. For eksempel inneholder vår mest populære pakke, RiksPakken, hele HBO Nordic, Paramount , over 50 norske og internasjonale TV-kanaler, ukesarkiv, filmleie og eget barneinnhold. Utover tilbyr vi også rene filmkanaler, hvor du finner enda flere julefilmer.

Vi garanterer julestemning!

I Filmleie finnes utallige filmer for enhver anledning. Har du ikke tilgang til Filmleie i Underholdningsportalen? Les mer om hvordan du får tilgang her.