• Top of the lake: China girl
  • Ousdal
  • Shetland NRK1

Årets påskekrim på TV

– her er oversikten!

Uansett hva man behager å gjøre i påsken, er det én ting de aller fleste er enige om: Skal man se TV, skal man se påskekrim. Og det er heldigvis masse spennende man kan følge med på denne påsken. 

Nå er det ikke lenge igjen til den gule, fine tida. Tida for hyttepåske, skigåing, bypåske, gåsunger, påskeegg, påskelam, påskesol og utepils. Og ikke minst den store TV-tradisjonen med mord, mysterier og politietterforskere med personlige problemer. Vi snakker selvfølgelig om påskekrimmen – og i år kan vi love det blir spenning for både små og store hele påskeuka. 

Her er endelig oversikten over årets påskekrim på TV (og radio) – pluss en liten premiereteaser fra HBO Nordic: 

Påskekrim på NRK

Shetland – sesong 3

Serien Shetland bygger på forfatter Ann Cleeves bøker om kriminalinspektør Jimmy Perez. Perez (Douglas Henshall), som har returnert til øya etter flere år på fastlandet. Shetland er et lite samfunn der mennesker holder sammen, og det å anklage noen kan by på mer enn praktiske problemer.

I sesong tre av serien må Perez gjenåpne en gammel etterforskning. Tenåringen Lizzie Kilmuir ble nemlig kvalt i 1993, og Thomas Malone ble den gang dømt for drapet. Nå har det imidlertid kommet nye DNA-bevis, noe som fører til at Malone blir frikjent etter 23 år i fengselet – og dermed løslatt.

Mange tviler likevel på at han er uskyldig, blant dem flere av etterforskerne på Perez’ team, og når en journalist blir funnet kvalt på nøyaktig samme måte som Kilmuir, faller mistanken igjen på Malone.

Verdt å merke seg er også at deler av serien er spilt inn i Bergen.

Shetland NRK1

Shetland sesong 3 vises fra mandag 26. mars på NRK. Serien er i seks deler.

Få påskekrimmen i lomma - der du er. Med RiksTV-appen kan du se påskefavroittene med mobil, nettbrett og laptop. Last ned appen

Vikaren

Alle som har vært ute i mamma- eller pappapermisjon og som har fått en vikar til å steppe inn for seg i denne tiden, har sikkert kjent ørlite grann på frykten for at vikaren skal være bedre enn deg – eller bedre likt enn deg.

I den britiske thrilleren Vikaren møter vi Ellen, en suksessrik arkitekt som uten tvil er på vei oppover, og som er godt likt av både sjefen og de andre i arkitektfirmaet. Når Ellen blir gravid, søker de etter en vikar for henne i permisjonsperioden, og de finner den dyktige og entusiastiske Paula – en dame både Ellen og de andre raskt blir begeistret for.

Det tar imidlertid ikke lang tid før Ellen begynner å føle seg ukomfortabel med valget, og får en snikende følelse av å bli utmanøvrert av sin egen vikar. Hun opplever å bli stående på sidelinjen både på jobb og i sin egen familie. Er Paula rett og slett i ferd med å ta over livet hennes?

Vikaren NRK1

Vikaren sendes skjærtorsdag 29. mars på NRK1, og består av to episoder som sendes etter hverandre.

Den døende detektiven

Den døende detektiven er basert på Leif G.W. Perssons bok med samme navn, som for øvrig ga ham Svenska Deckarakademins pris for årets beste krim i 2010. Det lover godt.

Vi møter politietterforskeren Lars Martin Johansson, som etter å ha gitt etter for fristelsen hos Günters, «Sveriges beste pølsebu», kollapser – og våkner opp på sykehuset med diagnosen blodpropp på hjernen.

Mens han er under rehabilitering, får han høre den grusomme historien om ni år gamle Yasmine som ble drept for 30 år siden. Saken er fortsatt uoppklart, og dessuten foreldet, men Johansson klarer ikke la være å ta tak i saken.

Den døende detektiven NRK1

Den døende detektiven sendes i tre deler – og alle tre sendes langfredag 30. mars.

Superkrim

Superkrim har slått rot i de norske barnefamiliehjem, og kommer selvfølgelig tilbake i år også. I år skal vi blant annet prøve å finne ut av hvorfor karnevalkostymene til Mikkel og Nicolay er ødelagt og hvem som ødelegger for Supernytt med å lage såkalt falske nyheter.

NRK Super Superkrim

Superkrim sendes på NRK Super fra lørdag 24. mars til lørdag 31. mars (påskeaften).

NRK radio

Radioteaterets påskekrim: Dødens elv

Påsketid er også radiotid, og hva er vel da bedre enn å høre på radioteatrets påskekrim? I år er det Dødens elv som skal nå lytterne over eteren, og det er ingen ringere enn Mads Ousdal som er stemmen til årets påskekrimhelt, journalisten Nicoay Wolff.

En maskert mann krabber ned i en tønne med dynamitt. Han har på forhånd sendt brev til 15 personer og invitert dem til å overvære seansen, med den begrunnelsen at hver av dem bærer sin del av ansvaret for hans død.

Journalist Nicolay Wolff er én av de 15 som får brevet og ser mannen sprenge seg. Nå vil han vite hvorfor. Én etter én sporer han opp de 14 andre brevmottakerne for å få brikkene i puslespillet på plass. Hvilke mørke hendelser er det som knytter livene deres sammen? Det blir farlig for Nicolay Wolff når han skal løse mysteriet, og hans egne indre demoner gjør det enda vanskeligere.

Dødens elv NRK P1

Dødens elv sendes på P1 fra onsdag 28. mars kl. 23.03, og går hver kveld til samme tid til og med søndag 1. april (1. påskedag). Krimen vil også sendes på P2 fra skjærtorsdag til 2. påskedag klokka 18.03 med reprise klokken 10.03 dagen derpå.

Påskekrim på TV 2

Top of the lake: China girl

Da første sesong av Top of the lake kom i 2013, trillet filmpolitiet terningen til en sekser, og kalte det en rystende krimserie med en særegen identitet. I påsken vil TV 2 sende andre sesong av serien, nemlig Top of the lake: China girl, og også denne sesongen har fått strålende kritikker.

Vi møter igjen Robert Griffin, spilt av Elizabeth Moss (Mad Men, A Handmaid’s Tale), og denne gangen er det mordet på en ung asiatisk kvinne, som blir funnet i en koffert skyldt i land ved Bondi Beach i Syndey, som opptar politietterforskeren.

Politiet har ingen spor etter morderen, før Griffin oppdager at den såkalte China girl antakelig ikke er den eneste som har lidd denne skjebnen; hun er bare en av flere savnede unge jenter, som har til felles at de er surrogatmødre for barnløse par.

Som politietterforskere flest, graver Griffin i denne saken parallelt som hun takler sine personlige problemer. Saken tar henne til Sydneys mørkeste avkroker – og faktisk nærmere egne hemmeligheter enn hun kunne forestille seg.

I tillegg til Elizabeth Moss, har Nicole Kidman, Gwendoline Christie, David Dencik og Alice Englert har sentrale roller i serien

Top of the lake China girl TV 2

Top of the lake: China girl består av seks episoder, som sendes to og to fra mandag 26. mars til og med onsdag 28. mars klokka 21.40.

Innocent

Etter sju år i fengsel, blir David løslatt på grunn av usikre beviser i den tekniske etterforskningen for mordet på hans kone, Tara. Tara forsvant etter en kveld på byen med søsteren, og ble funnet død ved elvemunningen ni dager senere.

Nå er David fast bestemt på å kjempe for å få sitt gamle liv tilbake, samtidig som han starter jakten på konas morder. Parallelt starter også etterforsker Cathy Hudson saken på nytt, og graver etter hvert fram mørke hemmeligheter om vold, utroskap og økonomiske problemer.

Samtidig stiller alle andre seg spørsmålet: Er David virkelig uskyldig dømt? 

Innocent TV 2

Innocent vises skjærtorsdag og langfredag klokka 21.40 på TV 2.

(Påske-)krim på HBO Nordic

Får du blod på tann av årets påskekrim på TV, finnes det nok av krim du kan boltre deg i i HBO Nordic-universet. Her er noen av seriene du bør ta en titt på.

The Night Of
True Detective
Fargo
Ray
Donovan
Bosch
Mr. Robot
Gomorrah
American Crime

Visste du at HBO Nordic er inkludert i RiksPakken?


Trust – ny serie på HBO Nordic

I tillegg er det verdt å merke seg den nye serien Trust, som har premiere 26. mars, og som handler om John Paul Getty III (Harris Dickinson), arving til Getty-familiens oljeformue, som i 1973 blir kidnappet i Roma med krav om løspenger for flere millioner dollar.

Historien tar imidlertid en mørk vending når kidnapperne til slutt må innse at ingen vil ha arvingen tilbake. Det italienske politiet tror nemlig at kidnappingen er en spøk, mens Pauls far ikke er stand til å ta telefonen etter å ha fått i seg litt vel mye heroin. 

Pauls bestefar (Donald Sunderland) er det på sin side heller ikke mulig å få tak i, da han er opptatt med sine fem elskerinner og en løve i sin store villa på den engelske landsbygda. Den eneste som vil forhandle med kidnapperne er Pauls mor Gail (Oscar-vinner Hilary Swank) – men hun er blakk. 

 

Sjekk traileren til Trust her: 

God krimpåske!