• Introbilde-tv-titting-bakfra_crop

VG tester RiksTV-appen på Apple TV

Den nye TV-hverdagen: Rask, enkel og med mer innhold

All underholdning på ett sted og færre fjernkontroller. Men er det egentlig så enkelt? 

Smart-TV, apper, bokser og en haug med fjernkontroller – de siste årene har TV-tittingen her hjemme blitt komplisert. Hvis vi har hatt barnevakt, har vi måttet legge frem bruksanvisning for hvordan de skal finne frem til «Farmen». Den ser omtrent slik ut:

Papirlapp med detaljert og komplisert bruksanvisning for hvordan bruke TV-en

KOMPLISERT: Slik har vår TV-bruksanvisning sett ut inntil nylig. Foto: Privat

Som regel kommer vi hjem til resignerte barnevakter, ubrukt TV og intet nytt fra «Farmen».

Strøm ditt favorittinnhold du også! Med vår bestselgende TV-pakke RiksPakken kan du fråtse i de populære TV-seriene, sport i verdensklasse, nyheter fra alle verdenshjørner og filmer. Les mer om AppleTV og RiksPakken her. 

Ny TV-hverdag med RiksTV på AppleTV

Med RiksTV-appen på Apple TV blir kabel-TV fullstendig overflødig. Vi kan til og med bruke telefonen som fjernkontroll. Det høres nesten for godt ut til å være sant.

Fordeler med RiksTV-appen:

  • Gjør det mulig å se TV hvor som helst.
  • Kan lastes ned på mobil, nettbrett, PC og Mac.
  • Fungerer også på Apple TV 4.
  • Har de mest populære TV-kanalene med direkte-TV og ukesarkiv.

Vi registrerer raskt at vi kan krysse av for én fjernkontroll mindre. Straks vi logger oss inn, får vi opp innhold fra hele familiens favorittkanaler, ukesarkiv, filmer, serier og eget barneinnhold.

Appen kan i tillegg lastes ned på PC og Mac, mobil og nettbrett, uten ekstra kostnad. Har du hytte, kan du også se TV over bakkenettet på det samme abonnementet.

At pakken også har en egen app for barna, er definitivt et pluss for oss. Her er alle barnas film- og seriefavoritter samlet på ett sted, og vi trenger ikke uroe oss for at de små plutselig sitter stive av skrekk med «Walking Dead» på iPaden.

Og fordi vi heretter kan se TV hvor som helst, krysser vi fingrene for at bilturer med to utålmodige i baksetet er et tilbakelagt stadium. Det gjenstår fortsatt å se...

Kvinne sett forfra, tilbakelent i stolen, foran TV-en i stua, med katt i armkroken

SERIETID: Jeg gleder meg skikkelig over å ha full tilgang til HBO Nordic. Dette lukter seriebonanza lang vei. Foto: VGPS

Med RiksPakken får du:

  • Tilgang til alle kanaler.
  • TV fire steder, uten ekstra kostnad.
  • Barneinnhold og tilgang til RiksTV Junior.
  • Sport og tusenvis av underholdningstimer.
  • Det beste av film, dokumentarer og serier fra HBO Nordic.

Rask og intuitiv bruk

Apple TV 4 er som Apple-produkter flest – enkel å få sveivet i gang. Etter kun få minutter med verifisering, kunne jeg laste ned RiksTV-appen og var straks godt i gang med å navigere blant TV-innhold og tusenvis av serieepisoder og filmer.

Med RiksPakken får man nemlig også full tilgang til HBO Nordic. Og er det noe jeg virkelig fryder meg over, så er det endelig å kunne se superserier som «Game of Thrones» og «The Wire» akkurat når det passer meg.

Siri rydder i arkivet

Under menyknappen «direkte-TV» velger vi hva vi skal se utifra kanaler. Dette er både enkelt og oversiktlig. TV-arkivet er derimot litt vanskeligere å finne frem i, synes jeg, ettersom det ikke går an å sortere på kanal her. Greit nok å slite litt med å velge kategori, men når jeg velger for eksempel «drama», kommer drama fra alle de inkluderte kanalene opp i søket. Det blir det fort mye scrolling av.

Men det finnes håp. Hun heter Siri. Jeg kan også bruke søkefunksjonen, ved å skrive inn ønsket program med fjernkontrollen, men jeg velger å teste Siri først.

Jeg har helt klart hatt mine uoverensstemmelser med Siri før, men søk på TV-innhold – dét har hun åpenbart peiling på!

TV-skjerm med RiksTVs programutvalg på skjermen. I bakgrunnen sitter en nysgjerrig katt.

BREDT UTVALG: Velg og vrak fra øverste hylle. Foto: VGPS

Jeg forsøkte seriefavorittene «True Blood», «Vikings», «West World» og «Knightfall», i tillegg til «Curb Your Enthusiasm». Siri bestod med glans, og oppfattet til og med sistnevnte tittel, som jo er litt krøkkete. Til og med barnas uttale av «Gumballs» og «Peppa Gris», skjønte hun. Jeg er imponert og har fått nyvunnet tillit til Siri!

Hundrevis av filmgodbiter med HBO Nordic

Med over 5000 serieepisoder i HBO Nordic, er jeg egentlig ikke så bekymret for å gå tom for godt innhold, men av og til er det deilig å se noe med avslutning samme kveld.

I HBO Nordic er det hundrevis av filmer å velge mellom – alt fra klassikere som «The Big Lebowsky», «Being John Makowitch» og «The Great Gatsby», til norske kassasuksesser som «Kon Tiki» og «Hodejegerne».

Men det jeg gleder meg aller mest til nå, er å krype under ullteppet og se de to iskalde thrillerne, «The Hunger Games» og «Memento».

Lurer du på om RiksPakken er noe for deg og din familie? I så fall kan du lese mer her.

Kvinne sittende i stol i stue, med katt i armkroken, mens hun velger program på TVen via RiksTV

OVERSIKTELIG: Lett å få oversikten med den nye appen. Ny tillit til «Siri» har jeg også fått. Foto: VGPS