• DSCF3561

Tore Petterson: Om alle ser Game of Thrones - da skal jeg aldri se det

Når Tore Petterson er hjemme i leiligheten på Grünerløkka, elsker han å ha TV-en på i bakgrunnen. Da dukker det nemlig rett som det er opp TV-skatter han ellers aldri ville fått med seg.

– Jeg elsker å komme over bra TV-programmer som også virker opplysende. Som «Petter uteligger» eller «Helene sjekker inn», som i utgangspunktet tar opp tunge og tøffe temaer, men som hjernen min har godt av å få med seg.

- Det gir meg innblikk og argumenter i livet mitt, til hvorfor jeg er så for likeverd og likestilling, blant annet. Jeg trenger påfyll hele tiden, så man kan slå dumme argumenter i bakken!

Se video!

Dokumentarserier

Det var etter at «Skal vi danse»-dommeren hadde vært en del av NRKs «Sofa»-panel han satte punktum for en 13 års TV-tørke. Da tenkte han: «Fader heller. Folk lager jo så utrolig mange bra ting der ute!».

Han måtte krype til korset å gå til anskaffelse av TV. Nå er han av den sjeldne rasen som sjelden sveiper innom streamingtjenester som HBO eller Netflix, men sverger til lineær TV-titting.

– Hjemme hos meg står TV-en på til jeg legger meg. Den ruller og går, og jeg elsker når det dukker opp programmer som utfordrer tankegangen min. Eller programmer som har en mening, som «Barneavdelingen». Serier får jeg aldri sett ferdig. Jeg blir sjelden så hekta som andre gjerne gjør. Sitter alle og følger med på serier via strømmetjenester går du jo glipp av alle disse vidunderlige historiene fra spennende liv, mener Tore.

– Men det dukker opp fotball, da skrur jeg av. Sport er det kjedeligste jeg vet om i hele verden!

Styrer unna serie-hypes

Som komiker skulle han ønske at han fikk med seg de seriene «alle» ser på. De store kommersielle gigantene som «Game of Thrones». Det hadde gjort det lettere å produsere humoristiske tekster folk flest kan relatere til. Men der har han en sperre.

– Jeg har et helt liv måtte kjempe for at jeg har tatt valg som er annerledes. Det har endt opp med at jeg skyr alt som er A4 og «normalen». Så da er det blitt sånn at når alle tar av på noe, da skal jeg være sær. Så når alle ser «Game of Thrones», da skal jeg aldri se det, ler Tore.

– Derimot elsker jeg «Downtown Abbey». Det er det beste jeg noen gang har sett. «Født i feil kropp» rørte meg også veldig.

Tore Petterson for RiksTV

Guilty Pleasures

Men TV-en har ikke kun en opplysende funksjon hjemme hos Petterson. Og alt han velger å hvile øynene på lar seg ikke plassere i kategorien «sært». Han setter også pris på å la seg underholde.

– Av og til er det godt å koble hjerne litt ut å bare la seg underholde. Jeg elsker oppussingsprogrammer og «Tid for Hjem» er et program jeg kan se på i det uendelige. Når det ikke er flere episoder begynner jeg på sesong 1 igjen. Så kan jeg flire av hvor mange grusomme møbler de har lagd gjennom tidene og hvor mange forferdelige tapeter de har plassert på veggene, rister Petterson lattermildt på hodet.

– Så elsker jeg også RuPaul's Drag Race. Det er et veldig kult konsept. Så er jeg litt småforelska i den svenske sinnasnekkeren. Han er sånn mann som jeg alltid har ønsket meg. Så jeg ser det egentlig med en bunn av forelskelse og fascinasjon for den mannen. "Will & Grace" blir jeg heller aldri lei av.

Skal vi danse

Dette er andre året Tore Petterson har tilbrakt høsten bak dommerbordet i «Skal vi danse». Programmet er direktesendt og Petterson gjør det han kan for å styre unna reprisen dagen etter. Da trykker han seg heller inn på den konkurrerende kanalen.

– Jeg får helt noia av det. Jeg har aldri sett «Skal vi danse» etter at jeg ble dommer. Jeg orker ikke å se på meg selv. Jeg sier så mye rart. Jeg har jo ikke filter! Hvis noen reagerer på noe jeg har sagt, så må jeg gå inn å se akkurat den setningen, men jeg ser aldri resten.

Derimot følger jeg ivrig med på «Stjernekamp», forteller sangeren.

Tores favoritter

Som frilanser har gjerne Tore en litt atypisk arbeidsdag. Det resulterer i at han gjerne får med seg mer formiddags-tv enn folk flest. Da setter han gjerne på «God Morgen Norge» og «Nyhetskanalen» for å få en oversikt over hva som har skjedd det siste døgnet. Men når han virkelig skal kose seg, er det «Åsted Norge» som gjelder.

– Det er et så sykt bra konsept! Herregud, så fantastisk. Jeg har en tanke om at jeg er god på detaljer og sånn, dermed mener jeg at det er smart at jeg får med meg dette programmet. Jeg sitter ofte i situasjoner hvor jeg tenker at: «Shit, hva var det som skjedde der?». Da prøver jeg å memorere detaljene i tilfelle det skal dukke opp en annen gang. Som på «Åsted Norge». Da kan jeg være til hjelp. Men det har dog ikke skjedd enda, rister han forundret på hodet.

Tore er også en stor fan av britisk humor.

­– Jeg er veldig glad i engelsk TV. Den britiske humoren er fantastisk. Jeg ser mye på det britiske gameshowet «Pointless» og «Would I lie to you» på BBC. Det humoristiske kunnskapsprogrammet «QI» er også veldig bra. Så følger jeg oppussingprogrammer i alle mulige varianter. I tillegg til «Tid for hjem» er «Love it or list it» en favoritt!