• I-campingvogn

Slik får du TV-signal på campingferie

Selv om campinglivet er forbundet med bevegelsesfrihet, trenger du ikke gå glipp av favorittprogrammene på TV.

Enten du har caravan eller bobil stående på ett sted mesteparten av tiden, eller ruller Norge rundt, er det kjekt å ha tilgang til sport og underholdning. 

Selv om du elsker campinglivet og nyter sommerværet, trenger du ikke gå glipp av favorittprogrammene dine. 

Vi tilbyr digital-TV i det digitale bakkenettet. Hele 98 % av husstandene og 90 % av fritidsboligene i Norge får inn disse signalene ved hjelp av en vanlig TV-antenne.

Har du spørsmål om RiksTV i Caravan eller bobil? Ring oss gjerne på 210 10 212 eller les mer om vårt kampanjetilbud.

Antenne i vogna

UFO-antenne

Ekstra god dekning får du med RiksTV sin skålformede UFO-antenne. Den gir deg gode TV-signaler selv når du oppholder deg i «hytta på hjul», og kanskje forflytter deg hyppig mellom steder med forskjellig mottaksforhold.

Med en diameter på kun 27 centimeter, legger ikke antennen beslag på mye plass, og den er laget av et materiale som gjør at den tåler å stå ute i røft vær. At antennen opererer på 12 volts strøm er selvfølgelig også praktisk, for de med hjerte for campinglivet.

Stor campingvogn med fortelt, skogkledt åsside i bakgrunnen.

Står vogna på samme sted hele sommeren, anbefales RiksTVs retningsbestemte UHF-antenne. Den fester du og sikter mot nærmeste sender, som du enkelt finner ved hjelp av dekningskartet.

Enkel montering

Monteringen er så enkel at du gjør den selv. Antennen setter du raskt sammen ved hjelp av bruksanvisningen, som følger med i pakken. I tillegg trenger du en dekoder; enten en SMART-boks med programkort som kobles til TV-apparatet, eller en kortleser (CA-modul) med programkort som monteres rett inn i TV-en.

Med få grep kommer du i gang:

  1. Koble dekoderen til TV-en med en HDMI-kabel og sett inn antennekabelen.
  2. Velg riktig inngang på TV-en. Dersom du har flere HDMI-innganger på TV-en din, må du huske på å velge den HDMI-inngangen du har koblet dekoderen til. Dette gjøres vanligvis med en knapp på TV-ens fjernkontroll merket INPUT eller SOURCE.
  3. Koble til fjernkontroll. RiksTVs nye fjernkontroll bruker radiosignaler. Når du har koblet opp mottakeren, må du derfor også koble til fjernkontrollen til dekoderen slik at disse to «snakker sammen».

To jenter med iPad på campingferie

Du og barna kan også benytte dere av RiksTV-appen for mobil og nettbrett, og få all underholdning der dere er. 

Velg riktig abonnement

Etter montering kan du nyte underholdningen i abonnementet du har valgt. Her er det selvfølgelig opp til hver enkelts smak og behag, men for campingfolket kan kanalpakken Favoritter være godt egnet, ikke minst fordi man har muligheten til å pause abonnementet i opptil 8 måneder.

Pakken gir deg 6 valgfrie kanaler i tillegg til alle NRK sine kanaler, TV 2 Nyhetskanalen og BBC World News, totalt 13 kanaler.

RiksPakken er vår bestselger. Med dette abonnementet kan du ha TV opptil 4 steder til prisen av én, og spare mye penger på å bruke samme TV-distributør både hjemme og i campingvogna. Med RiksTV kan du også laste ned vår app, og få tilgang til kanalene, serier og filmer direkte fra mobil, nettbrett og laptop.