• The-Outsider-HBO

Disse seriene gleder vi oss til i 2020

Kostymedrama, science fiction, grøss og komedier - HBO Nordic har spennende premiereplaner for neste år.

De som trodde HBO ikke ville ha mye å by på etter at den siste episoden av storsuksessen Game of Thrones hadde strømmet inn i de tusen hjem, tok skammelig feil. HBO leverte varene til gangs i år, med en lang rekke kvalitetsserier fordelt over et bredt spekter av sjangre.

Er du også glad i å fråtse i gode TV-serier? Med vår bestselgende TV-pakke får du seriegiganten HBO Nordic inkludert! Les mer om RiksPakken her.

Seriegiganten har rett og slett vært i toppform i år. Og det beste av alt? 2020 ser absolutt ikke ut til å bli noe dårligere.

Utmark

HBO kan blant annet by på den norske dramaserien Utmark: En optimistisk skolelærer flytter til en liten bygd i Nord-Norge hvor alle kjenner alle. Det blir fort klart for han at det ikke er enkelt å komme utenfra i et så sammensveiset miljø – spesielt ikke siden hendelser den siste tiden har satt i gang en hevnspiral i det lille samfunnet. Skuespillere som Tobias Santelmann, Marie Blokhus og Stig Henrik Hoff skal være å finne på rollelisten.

Dette er den andre norske serien HBO har kjøpt inn, etter at de hadde suksess med Beforeigners i 2019.

Lovecraft Country

Multitalentet Jordan Peele, komikeren som imponerte stort med sin regidebut Get Out i 2017. blir av mange regnet som det nye store innen moderne grøss. Han er produsent for denne serien, sammen med ikke akkurat ukjente J.J. Abrams (Star Wars, Star Trek, Cloverfield, Fringe, Lost og veldig mye mer). Serien er satt til 1950-tallet, og lover å by på overnaturlige skrekk og grøss. Ja takk!

The Outsider

Grøss blir det også i denne miniserien. Den er nemlig basert på den siste romanen til selveste kongen av grøss og gru, Stephen King. Det hele starter som et ganske «vanlig», om enn grusomt, mordmysterium. Etter hvert blir det imidlertid tydelig at det ligger mørke, overnaturlige krefter bak. 

Premiere: 13. januar 2020 

Westworld

Westworld tok oss med storm da den første sesongen rullet over skjermen i 2016. Den særegne blandingen av western og science fiction satt som et skudd, og det underliggende mysteriet med hva som egentlig foregikk, gjorde det vanskelig å ta blikket fra skjermen.

Neste år er det klart for tredje sesong, og serien virker nå i all hovedsak å ta steget ut av fornøyelsesparken(e), og ut i den virkelige verden. En forsmak på hvordan det ser ut, får du i traileren. Vi kommer nok til å sitte spikret foran skjermen fra første episode denne gang, også...

The Nevers

Vi vet ikke fryktelig mye om denne serien, ennå. Men vi vet at Josh Whedon - kjent som skaperen av serier som Angel og Buffy the Vampire Slayer, samt manusforfatter og regissør på de to første Avengers-filmene - står bak. Og det lille vi vet om handlingen pirrer også nysgjerrigheten: Serien blander visstnok historisk drama med science fiction og superkrefter … Sært? Ja. Interessant? Veldig!

Avenue 5

Handlingen i den nye komiserien fra skaperen av Veep, Armando Iannucci, høres også ganske sær ut: Vi befinner oss flere hundre år inn i fremtiden, på et cruiseskip i verdensrommet. Altså et romskip som er et cruiseskip. Og her er Hugh Laurie, også kjent som Dr. House, kaptein. Noe som er en ekstra grunn til å glede seg. Både serieskaper og hovedrolleinnhaver har jo servert også strålende øyeblikk på skjermen i en liten mannsalder, så dette borger for kvalitet.

The Plot Against America

Kanskje den serien det er knyttet mest forventninger til i 2020, delvis fordi mange tror dette kan bli en av de mest kontroversielle seriene fra HBO på mange år. Årsaken er plottet: Serien finner sted i USA på 40-tallet, men i en alternativ virkelighet hvor Charles Lindbergh vinner presidentvalgkampen i stedet for Franklin Roosevelt. Lindbergh begynner så sakte, men sikkert å gjøre USA om til en fasciststat.

Vi ser hvorfor dette kan bli kontroversielt, men det høres også veldig interessant ut. Og det skader selvfølgelig ikke med navn som Winona Ryder og John Turturro på rollelisten.

... og mye, mye mer! 

Dette er bare noen av grunnene til at vi tror 2020 blir et helt fantastisk år for HBO. Det kommer masse annet nytt, både av helt nye serier og nye sesonger av kjente og kjære serier. Så skal vi heller ikke glemme at HBO ikke bare serverer serier, men også har et bredt utvalg av kvalitetsfilmer og -dokumentarer.