• City_forside

Slaget om Manchester

Onsdag kl. 21.00 på TV 2 Sport Premium

Onsdag kveld er det klart for Manchester-derby, når United tar imot City på Old Trafford. Det kan bli en thriller av de sjeldne. Og det som er helt sikkert, er at det vil være en fantastisk ramme rundt kampen, når de røde og de blå utkjemper slaget om Manchester – både på tribunen og på gressmatta.

Få tilgang til kampen med TV 2 Sport Premium
Tilbud nå: 229,-/mnd ut sesongen. Ingen bindingstid.

TV 2s fotballekspert Øyvind Alsaker ser frem til en kamp med masser av liv på tribunen.

– Etter at Solskjær kom inn har jo stemningen på Old Trafford tatt seg betraktelig opp. De var jo i ferd med å bli kvalt av kjedsomhet under forgjengerne Mourinho og Farhad.

– City er favoritter uansett

Stemningen har kanskje tatt seg opp på hjemmebanen, men resultatene har ikke gått Uniteds vei den siste tiden. Solskjær-effekten ser ut til å ha dabbet kraftig av, med sure tap mot Barcelona (0-3) og ikke minst Everton (0-4) som en elendig oppvarming til Manchester-derbyet.

Men, det er aldri lett å spå hva som skjer i slike lokaloppgjør mellom to rivaler med årevis av historie. Da bretter lagene gjerne opp ermene og finner fram et ekstra gir.

Øyvind Alsaker er likevel ikke i tvil om hvem som er favoritten i oppgjøret.

– Manchester City er favoritter, uansett hvem de møter. Pep Guardiola har bygd et fantastisk lag, mens Manchester United på mange måter er i en omstillingsfase. Solskjær har hatt lite tid der, og han har ikke fått hentet sine egne spillere ennå, påpeker Alsaker.

– Det er to mektige klubber som møtes, men det er to mektige klubber på litt ulikt sted. Derfor blir symbolkraften av en seier så kolossalt stor for begge trenerne.

Få tilgang til kampen med TV 2 Sport Premium
Tilbud nå: 229,-/mnd ut sesongen. Ingen bindingstid.

Prestisje på spill

Alsaker tar likevel med i betraktningen den enorme mengden prestisje som ligger i oppgjøret, og utslagene dette kan få på kampbildet. Og ikke minst så er han helt sikker på at kampens norske innslag ikke har problemer med motivasjonen.

– Det å slå Manchester City på hjemmebane er enormt viktig for Ole Gunnar Solskjær. Han klarte å unngå tap i en vanskelig kamp mot Liverpool på Old Trafford. Så, skulle han avslutte denne sesongen med å senke Pep Guardiola i Manchester City, så vil hans status som legende – som det står på banneret – være der i like sterk grad som den har vært til nå.

I tillegg har man selvfølgelig det faktum at begge lagene har all mulig grunn til å ville få med seg tre poeng fra kampen; City kniver med Liverpool om seriemesterskapet, mens United fortsatt har heng på fjerdeplassen, som gir Champions League-spill neste sesong. Premier League-innspurten er sjeldent spennende i år, og utfallet av Manchester-derbyet kan ha mye å si. Kampen vil derfor bli fulgt med argusøyne også i London og Liverpool – og selvfølgelig her hjemme i Norge.

Det meste borger for en intens og fartsfylt fotballkamp på Old Trafford denne kvelden. Motivasjonen burde være på plass for begge lagene, og det er jo litt av et stjernegalleri som skal i aksjon denne onsdagskvelden, påpeker Alsaker.

– Manchester City har den beste stallen i Premier League. Men Manchester United har jo også brukt mye penger de siste årene. De har mange gode spillere, og Solskjær har jo fått mange av disse spillerne til å blomstre - spillere som ikke så ut til å ha noen fremtid i klubben under forgjenger José Mourinho.

Få tilgang til kampen med TV 2 Sport Premium
Tilbud nå: 229,-/mnd ut sesongen. Ingen bindingstid.

Det er bare å benke seg foran skjermen onsdag klokken 21.00.