• Wild-Reese-Witherspoon

De beste filmene til Reese Witherspoon

Hun er kinoaktuell i mai 2020 med Lovlig Blond 3. Verdens best betalte kvinnelige filmstjerne har bemerket seg mest på TV-skjermen i det siste, med storserier som Big Little Lies. Her er hennes største prestasjoner.

1. Wild (2014)

Den virkelige Cheryl Strayed var nyskilt og hadde heroinproblemer da hun la ut i villmarken etter en skilsmisse. Filmen er produsert av Witherspoon selv, som også spiller hovedrollen. Den ga henne nok en oscarnominasjon. Og mye mer tid på lerretet enn i noen annen film. Sterkt anbefalt.

Finnes her: Filmleie hos RiksTV, Viaplay, SF Anytime, Apple TV+, Blockbuster

2. Inherent Vice (2014)

Groovy! Undervurdert liten sak, som verken er Witherspoons eller regissør Paul Thomas Andersons (Magnolia, The Phantom Thread) mest tilgjengelige film. Men du får mye igjen for å bli med på denne røyklagte sekstitallsmoroa, basert på en roman som har latt seg inspirere ganske friskt av klassikeren The Big Lebowski. Reese spiller sheriff-assistent.

Finnes her: Filmleie hos RiksTV, Viaplay, SF Anytime, Apple TV+, Blockbuster

3. Walk the Line (2005)

Witherspoon fikk uendelig mye mer ut av June Carter enn den trauste «kona til Johnny Cash»-rollen det kunne ha blitt. Med sang og sorg, men stort sett godt humør, spilte hun seg til en Oscar for beste kvinnelige hovedrolle.

Finner her: Viaplay, SF Anytime, Apple TV+, Blockbuster