• I-Am-Legend-Sam

6 filmer for deg som elsker hunder

Voff! Glem Lassie, Beethoven og Marley! Her er kåringen over de fineste filmhundene. 

Landstrykeren - Lady and the Tramp (1955)

Regissører: Hamilton Luske, Clyde Geronimi og Wilfred Jackson

Eller Lady and the Tramp som den heter på originalspråket. The Tramp er et par hakk mer nyansert og sammensatt type enn filmens kvinnelige hovedkarakter. Sånn var det på 1950-tallet, gitt. Filmen foregår for øvrig enda tidligere, et sted i Midtvesten i 1909. Hovedpersonen er en sjelfull sjarmør, en kvikk blanding av schnauzer og terrier som etter hvert skal lære seg å ta ansvar. Filmen har også et fantastisk lydspor.

Finnes her: Viaplay, Apple TV+ , Blockbuster

Hunden Cujo - Cujo (1983)

Regissør: Lewis Teague

Tittelpersonen i denne Stephen King-filmatiseringen er en skikkelig grei og snill sanktbernhardshund. Helt til han får rabies, blir next level mannevond og sperrer mor og sønn inne i en bil under en dødelig hetebølge.

Finnes her: iTunes eller Amazon Prime

Toto - Trollmannen fra Oz (1939)

Regissør: Victor Lonzo Fleming

Når odelsjenta Dorothy virvles opp fra et bondeland i svarthvitt til det fargesprakende Oz, er hun heldigvis ikke alene. Cairnterrieren Toto er en plage for naboene i Kansas, men en uvurderlig ressurs i langs den gullbelagte veien mot Emeraldbyen. Gjett hvor et visst flinkis-rockeband har tatt navnet sitt fra, forresten.

Finnes her: Filmleie hos RiksTV, Viaplay, SF Anytime

Frank - Men in Black (1997) og Men in Black II (2002)

Regissør: Barry Sonnenfeld

Ok, kanskje han egentlig ikke er en hund, selv om ser umiskjennelig har oppsynet til en mops. Denne karen er et romvesen med hundeutseende som jobber som informant for FBI og er temmelig frekk og obsternasig.

Finnes her: Filmleie hos RiksTV, Viaplay, Apple TV+ , Google Play

Brandie - Once Upon A Time… in Hollywood (2019)

Pitbulltispe som går fra å være en passiv og tilbakelent boksemat-entusiast (sjekk ut hvordan det dveles ved nettopp det) til å spille en avgjørende rolle i filmens voldsomme finale. Au!

Finnes her: Filmleie hos RiksTV, Apple TV+ eller leies i Filmleie 

Sam - I Am Legend (2007)

Regissør: Francis Lawrence

Av og til er menneskets beste venn også dets eneste venn. Som her, hvor Will Smith og schæferen Sam (egentlig Samantha) er de eneste overlevende etter en drøy zombiekalypse. Dette er tusenårets desidert feteste filmhund, med både heftige actionscener og avskjeder man griner av.

Finnes her: Filmleie hos RiksTV, Netflix, Viaplay, SF Anytime, Apple TV+