• La-La-Land

Filmene for deg med kjærlighetssorg

Hjertet ditt er knust, tårene renner, alt du føler er forvirring og fortvilelse. Hva skal du gjøre? Se filmer om andre folk med kjærlighetssorg, naturligvis! Filmer vil aldri knuse hjertet ditt. 

Bridemaids (2011)

Regissør: Paul Feig

Med: Kristen Wiig, Rose Byrne, Jon Hamm, Melissa McCarthy

Annie er nydumpa og bakeriet hennes konkurs. Og nå gir bestevenninnen henne ansvaret for utdrikningslaget sitt! Vil den beinharde konkurransen om å bli forlover få henne ut av penge- og kjærlighetssorgen? Gladtrist og drøy komedie om sex, kjærlighet og vennskap, med en uforglemmelig sekvens om følgene av en lei matforgiftning.

Se den her: RiksTV Filmleie, Netflix, Viaplay, Amazon Prime, Blockbuster, Apple TV+.

Jeg er din (2013)

Regissør: Iram Haq

Med: Amrita Acharia, Ola Rapace, Tobias Santelman

Selvbiografisk og vondt om ensomhet, bunnløs forelskelse og enda verre kjærlighetssorg. Om å være avhengig av andre, og smerten i å være den desperate og needy i et parforhold. Iram Haqs usentimentale og rå spillefilmdebut var Norges kandidat til Oscar for beste utenlandske film og har Amrita Acharia (Game of Thrones) og Ola Rapace (Skyfall) i hovedrollene.

Se den her: RiksTV Filmleie,Viaplay, Apple TV+

Adam & Eva (1997)

Regissører: Måns Herngren og Hannes Holm

Med: Björn Kjellman, Josefin Nilsson, Tintin Anderzon,

Innledes der andre filmer slutter, med en dramatisk finale og et par som skal leve lykkelig i alle sine dager. Rulletekst. Deretter begynner den mindre magiske hverdagen. Fire år ut i ekteskapet er det meste rutine og de begynner å se seg om etter alternativer. Sprudlende svensk historie, med inspirasjon fra Woody Allen og katastrofefilm, morsom og sår på en både florlett og inderlig måte. Se opp for nakenhet, utdrikningslag og midsommar-feiring!

Se den her: RiksTV Filmleie, Viaplay, TV 2 Sumo, C More, SF Anytime

Call me by your name (2017)

Regissør: Luca Guadagnino

Med: Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg, Amira Casar

Oppvekstskildring fra 1980-tallets Nord-Italia, om den vakre og fruktesløse kjærligheten mellom lokale, 17-årige Elio og den tilreisende amerikaneren Oliver. Nye følelser oppstår hos begge i en sanselig historie med blikk for mat, fest og andre utskeielser. Nominert til fire Oscars, blant annet for beste film.

Se den her: RiksTV Filmleie,Viaplay, Netflix, Blockbuster, Google Play

Silver Linings Playbook (2012)

Regissør: David O. Russel

Med: Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Robert De Niro, Julia Stiles

Every cloud has a silver lining, heter det seg på engelsk når man skal prøve å tenke positivt, finne noe fint i det triste. Stjernene Bradley Cooper og Jennifer Lawrence spiller forstadsmennesker med mye mental bagasje å stri med, men kan de finne lykken i hverandre? Og hvor vondt gjør det ikke når kjærligheten brister mellom den bipolare og den sorgrammede hovedpersonen? Samtidig: Dette er en festlig, innfallsrik og ekstremt velspilt feelgood-komedie som ga Bradley Cooper, Jennifer Lawrence og Robert De Niro en Oscar.

Se den her: HBO Nordic, RiksTV Filmleie, Viaplay, SF Anytime, Apple TV+, Blockbuster

Casablanca (1942)

Regissør: Michael Curtiz

Med: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Peter Lorre

Det er vel egentlig kjærlighetssorg som har fått Humphrey Bogart til å starte bar i et eksotisk land langt borte? Som får ham til å drikke litt mer enn godt er, og aldri si mer enn nødvendig? Men hva skjer når Ingrid Bergman dukker opp igjen? De vil alltid ha minnene om Paris, men vil de leve lykkelig i alle sine dager? Klassikeren over alle klassikere rommer spionasje, verdenskrig og onde skurker, men først og fremst er den en uendelig vakker, fengende og minimalistisk kjærlighetshistorie.

Se den her: RiksTV Filmleie,Viaplay, Blockbuster, Google Play, Apple TV+

Reprise (2006)

Regissør: Joachim Trier

Med: Espen Klouman Høiner, Anders Danielsen Lie, Viktoria Winge, Henrik Elvestad, Rebekka Karijord

Debuten til vår mest anerkjente internasjonale regissør er en briljant skildring av to håpefulle litterære debutanter. Den er også en sår historie om hvordan psykisk sykdom gjør kjærligheten umulig og forsøket på å gjenopprette den til katastrofe. På kjøpet får man stilfull bromance til tonene av et av norsk films beste soundtracks.

Strømmes på Apple TV+ , Google Play og SF Anytime

La La Land (2016)

Regissør: Damien Chazelle

Med: Emma Stone, Ryan Gosling.

Emma Stone og Ryan Goslings musikalske rollefigurer trekkes mot hverandre, og det slår gnister. Ikke at de synger og danser så bra når de bryter ut i musikalnumre, men fordi de har en magisk og høypotent kjemi. Det kan naturligvis ikke bare være fryd og gammen, og på mesterlig vis tas vi inn i den umulige kjærligheten, den som trues av livs- og karrierevalg. Blir det Emma og Ryan til slutt?

Se den her: RiksTV Filmleie,Viaplay, Blockbuster, Google Play. 

Evig solskinn i et plettfritt sinn (2004)

Regissør: Michel Gondry

Med: Jim Carrey, Kate Winslet, Elijah Wood, Mark Ruffalo, Kirsten Dunst

«Slettet fra hukommelsen … men ikke fra hjertet». Hva om du bare kunne fjerne alle minner om et forhold og leve videre som om det (inkludert det vonde bruddet) aldri skulle ha skjedd? Hva skjer hvis du skulle ombestemme deg? Kan man flykte fra sitt eget liv og sine egne følelser? Jim Carrey og Kate Winslet gjør kanskje sine beste roller i denne unike og stjernespekkede blandingen av romantikk og science fiction.

Strømmes på HBO Nordic og Apple TV+

Forgetting Sarah Marshall (2008)

Regissør: Nicholas Stoller

Med: Jason Segel, Kristen Bell, Mila Kunis, Paul Rudd, Russel Brand, Kristen Wiig

Kjærlighetssorgfilmen over dem alle. Den susete tv-komponisten Peter har blitt stygt dumpa til fordel for en kvalm popstjerne og prøver å komme til hektene på et luksushotell på Hawaii. Men hvem møter han der? Dette årtusenets definitive romantiske komedie har verken berøringsangst for hulking og store følelser eller det katastrofalt komiske i et brudd. Slik tar den en viss avstand til sorgen og hjelper både det minneverdige persongalleriet og vi som ser på videre i livet. Tåler uendelige gjensyn!

Se den her: RiksTV Filmleie, C More, TV 2 Sumo, Blockbuster, Apple TV+

Vil du ha flere film- og serieanbefalinger? 
Få flere anbefalinger her.