• Halloween-2018

5 skumle Halloween-filmer du må se

Snart er årets skumleste dag her!

Årets skumleste kveld nærmer seg med høststormskritt, og uansett om du skal gå knask-eller-knep eller være godteriutdeler, er det viktig at vi alle kommer i den riktige stemningen før vi går inn i våre roller. Her har du fem filmer ikke bare er skrekkinngytende, men som alle utspiller seg på selveste Halloween.

Halloween (2018)

Sjanger: Skrekk, Thriller
Regissør: David Gordon Green
Medvirkende: Jamie Lee Curtis, Judy Greer

Et åpenbart valg til Halloween er filmen med samme tittel. Dette er den direkte oppfølgeren klassikeren fra 1978, så hvis du ikke har sett den, får du her et 2-for-1 tips, bokstavelig talt, siden den har akkurat samme tittel. Her møter vi Laurie Strode, fortsatt spilt av Jamie Lee Curtis, 40 år etter at hun såvidt unnslapp den maskebærende gærningen Michael Myers. Nå har hun forskanset seg i selvkonstruerte festning, etter å ha slitt med traumene etter forrige runde. Nå er Myers tilbake, og han har ikke akkurat blitt noe mindre morderisk eller gal. Skummelt!

Filmen kan leies i RiksTVs Filmleie. Den kan også strømmes hos C More, AppleTV+ og Google Play. 

Er du glad i film og serier? Med vår bestselgende TV-pakke får du tilgang til 50 nasjonale og internasjonale TV-kanaler, HBO Nordic og Paramount+. Les mer om RiksPakken her. 

Sleepy Hollow (1999)

Sjanger: Drama, Fantasy, Mystikk, Skrekk, Thriller
Regissør: Tim Burton
Medvirkende: Johnny Depp, Christina Ricci, Miranda Richardson, Michael Gambon

Som vanlig når Tim Burton lager film, ser det helt fantastisk ut. Kritikerne hyllet filmens gotiske stil, og dette understrekes av at filmen vant Oscar for beste art direction. Året er 1799 og vi befinner oss i den engelske landsbyen som har gitt filmen sin tittel. Her er det aldri en solfylt dag, for å si det sånn, og en tung atmosfære av ondskap henger over byen. Johnny Depp og Christina Ricci leverer som vanlig meget sterke skuespillerprestasjoner, og med undertittelen “Hoder vil rulle” er stemningen satt for denne elegante skrekkfilmen.

Filmen kan leies i RiksTVs Filmleie. Den kan også strømmes hos AppleTV+, Google Play og YouTube.  

Donnie Darko (2001)

Sjanger: Drama, Fantasy, Mystikk
Regissør: Richard Kelly
Medvirkende: Jake Gyllenhaal, Jena Malone, Drew Barrymore, Mary McDonnell

En både mystisk og magisk film, hvor det hele tiden murrer under overflaten. Jake Gyllenhaal spiller fantastisk i rollen som den merkelige og forstyrrede tenåringen og tittelkarakteren Donnie Darko. Etter å ha overlevd en ulykke blir ingenting som før. Av hans nye imaginære venn, den skumle kjempekaninen Frank, får han egenskaper som gjør at han kan forandre både tiden og skjebnen. En både intelligent og annerledes kultklassiker, som også må ta noe av skylden for at Tears for Fears klassikeren “Mad World” ble sunget på utallige auditions i de første sesongene av Idol.

Filmen kan strømmes hos C More og Apple TV+.

Trick 'r Treat (2007)

Sjanger: Komedie, Skrekk, Thriller
Regissør: Michael Dougherty
Medvirkende: Anna Paquin, Brian Cox, Leslie Bibb, Rochelle Aytes

Denne hyllesten til Halloween-tradisjonen har etterhvert blitt en slags kultklassiker, den også. Ikke den mest kjente, men av stadig flere regnet som den ultimate filmen for “høytiden”. Filmen er en antologi med fire separate historier som alle utspiller seg på Halloween-kvelden, bundet sammen av én karakter, den skumle og ikoniske knask-eller-knep ungen Sam. Med sin sammenknytte striesekkmaske over hodet håndhever han de uskrevne reglene knyttet til tradisjonen, og dukker opp hver gang en av karakterene i historiene bryter disse. Hjælp!

Filmen kan strømmes hos Apple TV+ og Google Play.

Scary Stories to Tell in the Dark (2019)

Sjanger: Skrekk, Thriller
Regissør: André Øvredal
Medvirkende: Zoe Margaret Colletti, Michael Garza, Austin Zajur

Denne filmen, regissert av “vår egen” André Øvredal og produsert av Guillermo Del Toro, er ikke av de aller, aller skumleste, og tåler derfor at husets tenåringer blir med i sofaen. Her får du altså nokså familievennlig grøssing, som er meget godt skrudd sammen og fortalt. En gruppe kids i samme aldersgruppe går inn i den lille byen Mill Valleys forlatte “spøkelseshus”, hvor de finner en mystisk bok. Når de oppdager sine egne navn i boka innser de at de alle er i ferd med å gå en grusom død i møte, med mindre de løser mysteriet til den unge jenta som for mange år siden skrev den. Muligheter for å plukke opp noen originale kostymeidéer, er det også.

Filmen kan leies i RiksTVs Filmleie. Den kan også leies i Blockbuster, AppleTV+ og Google Play.