• 500-Days-Of-Summer

Romantiske filmer dere kan se i høstmørket

Hva hadde høsten vært uten rusleturer i parken, motsetninger som tiltrekker hverandre og forelskelsens magi? Vel, man hadde i hvert fall ikke hatt like gode unnskyldninger for å krype opp i sofaen med et pledd og en kopp kakao som disse filmene gir deg.  

When Harry Met Sally (1989)

Sjanger: Drama, Komedie, Romantikk
Regissør: Rob Reiner
Medvirkende: Billy Crystal, Meg Ryan, Bruno Kirby, Carrie Fisher

Denne ligger på topp 3 listen til mange romcom-fans. Siden den utspiller seg i overgangen mellom høst og vinter i New York, er den selvskreven på toppen av denne listen også. Den føles hel og ekte, der den leker med spørsmålet “kan kvinner og menn egentlig være “bare” gode venner?”. Her får du glimrende dialog, roadtrips og romantikk i bøtter og spann. Høsten er med andre ord reddet!

Filmen kan leies i RiksTVs Filmleie. Den kan også strømmes hos Viaplay og AppleTV+. 

Er du like glad i film og serier som oss? Med vår bestselgende TV-pakke får du over 50 internasjonale og nasjonale TV-kanaler og HBO Nordic inkludert! Les mer om RiksPakken her. 

Autumn in New York (2000)

Sjanger: Drama, Romantikk
Regissør: Joan Chen
Medvirkende: Richard Gere, Winona Ryder

Vi holder oss i det høstgule, urbane New York-landskapet litt til. Ok, så er ikke dette en like kritikerrost film som den forrige, men den er både raus, varm og fin - og bare tittelen gjør at den må med. Blunkefjes. Men har du hatt en litt slitsom dag på jobben og er i terningkast fire-modus, kan vi trygt anbefale denne. Hallo, Richard Gere og Winona Ryder er jo verdt popcornprisen alene. Playboyen forelsker seg i kunststudenten, og de to innleder et stormfullt forhold som er høstværet verdig.

Filmen kan leies i RiksTVs Filmleie. Den kan også strømmes hos C More. 

Juno (2007)

Sjanger: Drama, Komedie, Romantikk
Regissør: Jason Reitman
Medvirkende: Ellen Page, Michael Cera, Jennifer Garner, Jason Bateman

Filmen som ga Ellen Page sitt store gjennombrudd spenner over flere sesonger, men siden høstsegmentet er så fint, kan du trygt strømme denne mens løvet faller utenfor stuevinduet. Kvaliteten er det ikke noe å si på, ettersom den fikk Oscar for beste originalmanus. En morsom, intelligent og ettertenksom film, med kjapp dialog. Juno MacGaff er en kul og rar tenåringsjente, som reiser rundt med den ikke fullt så kule men enda rarere kjæresten sin, spilt av Michael Cera, for å finne fosterforeldre til babyen hun bærer i magen. Slapp helt av, filmen er mye gøyere og lettbent enn akkurat den setningen høres ut. Var på de fleste kritikeres “Årets 10 beste”-lister i 2007.

Filmen kan leies i RiksTVs Filmleie. Den kan også strømmes hos Viaplay, AppleTV+, Google Play og YouTube. 

(500) Days of Summer (2009)

Sjanger: Drama, Komedie, Romantikk
Regissør: Marc Webb
Medvirkende: Joseph Gordon-Levitt, Zooey Deschanel, Geoffrey Arend, Chloe Grace Moretz

Ikke la deg lure av den årstidsmisvisende tittelen, for denne filmen inneholder alle stikkordene som står på kriterielisten til denne artikkelen: nostalgisk, romantisk og full av høstscener. Joseph Gordon-Levitt og Zooey Deschanel stråler i denne ikke-lineære fortellingen som tar oss med på en finurlig fortalt reise som handler om å finne lykken. Uforutsigbar og veldig morsom film om en gratulasjonskortforfatters jakt på “the one”.

Filmen kan leies i RiksTVs Filmleie. Den kan også strømmes hos AppleTV+ og Google Play. 

Silver Linings Playbook (2012)

Sjanger: Drama, Komedie, Romantikk
Regissør: David O. Russell
Medvirkende: Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Bradley Cooper

En fin kjærlighetshistorie som er både mørk og lys på samme tid. Jennifer Lawrence fikk en fortjent Oscar for denne og er gnistrende mot en så og si like god Bradley Cooper. De to brokete sjelene de spiller er begge på vei ut (og inn) av psykisk behandling. Skjæringspunktet mellom alvor og humor er alltid en god oppskrift når man vil det skal rive litt ekstra i følelsesregisteret vårt. Flere fine høstscener gjør den kvalifisert for listen vår. Filmen gir oss også lyst til å lese Hemingway og ta en joggetur, noe som også er passende aktiviteter på denne tiden av året.

Filmen kan leies i RiksTVs Filmleie. Den kan også strømmes hos Viaplay og AppleTV+.