• Entourage-Key-Art-HBO

Serieanmeldelse: Entourage: Guttenes svar på Sex og singelliv

Entourage tar oss med på innsiden av Hollywood.

Serieskaper: Doug Ellin
Med: Kevin Connolly, Adrian Grenier, Kevin Dillon, Jerry Ferrara, Jeremy Piven
År: 2004–2011
Sesonger: 8

Se sesong 1-8 her.

Hvordan er egentlig livet til en up-and-coming-skuespiller i Hollywood? Det er utgangspunktet for den glimrende HBO-serien Entourage. Den er delvis basert på livet til skuespilleren Mark Wahlberg, som også produserte serien.

Lettbeint guttastemning

I Entourage møter vi den unge filmstjernen Vincent Chase (Adrian Grenier) og hans venner, bestående av manageren Eric Murphy (Kevin Connolly), halvbroren Johnny 'Drama' Chase (Kevin Dillon) og sjåføren Salvatore "Turtle" Assante (Jerry Ferrara). Vi følger guttegjengen gjennom opp- og nedturer i livet.

Entourage skal ikke beskyldes for å være en særlig dyp serie, men det forsøker den heller ikke å være. Dette er lettbeint underholdning på sitt aller beste. Kombinasjonen av fete biler, kule karakterer, Hollywood-glamour, legendariske fester og bromance gjør Entourage til guttas svar på Sex og singelliv!

Guttegjengen er så innmari sjarmerende, morsomme og lett å bli glad i, selv om de ikke alltid oppfører seg like bra. En karakter som gjør minst like stort inntrykk er den hissige agenten Ari Gold. Han er herlig spilt av Jeremy Piven. Sjeldent har vi hørt en karakter banne like mye som Gold. For mange er han kjent som forretningsmannen Harry Selfridge i BBC-serien Mr Selfridge, men Gold er og forblir hans livs rolle.

Vi må heller ikke glemme alle de kjente fjesene som dukker opp i serien, for eksempel Kanye West, Scarlett Johansson, James Cameron, Peter Dinklage, Snoop Dogg og Matt Damon. Disse gjesteopptredenene er simpelthen utrolig gøyale!

Solide lydvalg 

Det skal vanskelig gjøres å finne en serie med et like fett soundtrack. Ja, det er nesten litt uvirkelig at soundtracket består av noen av verdens største artister, deriblant Jay-Z, The Rolling Stones, The Roots, Aretha Franklin, Rihanna, Kanye West og mange flere! Vi tør ikke tenke på hvor mye HBO betalte for musikkrettighetene!

Det ble i alt laget åtte sesonger av Entourage. I kjølvannet av suksessen ble det laget en rekke lignende serier, deriblant How to Make It in America og Unscripted. Men ingen av disse seriene har den samme underholdningsverdien som Entourage.

Vi har nylig sett alle sesongene på nytt igjen. Og vi kan trygt slå fast at Entourage er like underholdende nå som da den kom. Sammen med The Sopranos, The Wire, Six Feet Under og Deadwood, er Entourage en av de store HBO-klassikerne som tåler mange gjensyn.

Strømmes på HBO Nordic