• The-Act-HBO-Nordic

Serieanmeldelse: The Act: Hjerteskjærende og sterkt drama

The Act er sterk kost, men den er likevel vel verdt å se.

Serieskaper: Nick Antosca, Michelle Dean
Med: Patricia Arquette, Joey King, AnnaSophia Robb, Chloë Sevigny, Calum Worthy
År: 2019-
Sesonger: 1

Se alle episodene her

The Act er basert virkelige hendelser og tar utgangspunkt i Michelle Deans artikkel fra 2016. Serieskaperne har tatt seg noen kunstneriske friheter, men serien ligger likevel tett opp til virkeligheten. Den føles til tider som en true crime-dokumentar. Det sier mye om hvor troverdig serien er!

Er du glad i gode serier og filmer? Med vår bestselgende TV-pakke får du HBO Nordic inkludert! Les mer om RiksPakken her. 

The Act handler om den overbeskyttende moren Dee Dee som tar vare på sin datter Gypsy. De flytter inn i et nytt nabolag. Moren forteller naboene at datteren er funksjonshemmet og dødssyk. Noe datteren selv tror hun er. Det naboene imidlertid ikke vet er at moren har et ekstremt kontrollbehov og har alltid løyet til datteren. Etter hvert begynner Gypsy å sette spørsmålstegn ved løgnene som moren forteller henne. Dette skal vise seg å få fatale følger for moren.

Godt skuespill 

Patricia Arquette er kanskje best kjent fra hennes mange roller i 1990-tallsklassikere som True Romance (1993), Ed Wood (1994) og Lost Highway (1997). Det er lenge siden vi har sett Arquette i en så sterk rolle som hun gjør i The Act. Hun er perfekt castet som den forstyrrede og dominerende moren, som også har flere sympatiske trekk – for øvrig ikke helt ulik rollefiguren til Kathy Bates i Misery (1990).

Rollen som Gypsy bekles av Joey King. Hun gjør et så sterkt inntrykk som Gypsy at man nesten glemmer det er en skuespillerprestasjon. King er den fødte stjernen og fikk en velfortjent Emmy-nominasjon for sin rolle. Vi kommer definitivt til å se mye av King i årene som kommer!

FLERE ANBEFALINGER: Les flere serieanmeldelser og få flere TV-tips her.

Vi må heller ikke glemme Chloë Sevigny. Hun er en av amerikansk films fremste skuespillere og er sjeldent dårlig. Her er hun veldig god i en underspilt rolle som den mistenksomme naboen Mel.

The Act er en svært hjerteskjærende serie. Vi kan ikke annet enn å bli følelsesmessig engasjert i Gypsy: Det er smertelig vondt å se henne bli holdt i fangenskap og løyet til av moren. Samtidig som serien har en underliggende stemning av uhygge. Dette gjør The Act til en svært sterk og mektig opplevelse som sitter lenge i etter at den er ferdig sett.

Strømmes på HBO Nordic