• Paaskekrim-2021-1200

Hold deg fast. Påsken byr på massevis av påskekrim.

Årets påskekrim på TV

Påsken fornekter seg ikke på krimfronten. Vi kommer i hvert fall til å skamløst sluke det meste vi kommer over. Her har du en full oversikt over årets krimprogram på NRK og TV2 – med en egen meny for de aller minste.

 The Bay

The Bay - sesong 2

Hva: Krimdrama fra 2019
Episodelengde: 46 min
IMDb: 7,0
Vises her: Starter på NRK1 mandag 29. mars 21.15

Lisa Armstrong er tilbake, men alt er slett ikke fryd og gammen. Hun har blitt degradert i sin politijobb. Nå er det hun som må ta ordre fra Med, den unge jyplingen hun lærte opp i sesong 1. Og samtidig som hun har sitt å stri med privat, med to rebeller av noen tenåringer, får hun en sjokkerende drapssak å løse. En mann har blitt skutt og drept på sin egen dørstokk, foran sin egen, traumatiserte sønn. Og mens Lisa og Med blir bedre kjent med en familie med en tilsynelatende normal fasade, oppdager de stadig flere dysfunksjonelle sider ved de ulike medlemmene i slekten.

Ikke gå glipp av spenningen
Med RiksTV-appen til mobilen eller nettbrettet har du med deg TV-pakka di i lomma. Les mer om RiksTV-appen.

McDonald & Dodds NRK

McDonald & Dodds - sesong 2

Hva: Krimmysterium fra 2020
Episodelengde: 88 min
IMDb: 7,3
Vises her: Starter NRK1 torsdag 25. mars 22.05

Denne engelske småbyserien var et hyggelig bekjentskap i sesong 1. Med et lyst og lett filmspråk, en sjarmerende etterforskningsduo, og klassisk britisk glimt i øyet. Da er det lett å la seg rive med. Virkelig en god gammeldags påskekrim med sjarm dette, altså. Og plottet? Da fem tidligere 80-talls-kjendiser drar på luftballongferd over Bath, kommer bare fire av dem tilbake i live. McDonald og Dodds får dermed en sensitiv sak i fanget, som viser at de tydelige kontrastene dem i mellom, både har sine styrker og svakheter.

 Sommerdahl-mordet TV 2

Sommerdahl-mordene - sesong 2

Hva: Krimdrama fra 2020
Episodelengde: 45 min
IMDb: 6,1
Vises her: Starter på TV 2 mandag 29. mars 21.40

En ny sesong med trioen som består av sjefetterforsker Dan Sommerdahl, hans kone Marianne – sjefskriminaltekniker – og bestekompis og etterforsker Flemming Torp. Nå er Sommerdahl midt i en livskrise, som bare skal bli verre. Marianne har forlatt ham etter et langt ekteskap. Sommerdahl er imidlertid fast bestemt på å ikke gi opp kjærligheten. På stasjonen er det nok å holde på med når flere drap ruller inn på rekke og rad. Og når han oppdager at Flemming attpåtil har følelser for eks-kona, blir jobb-liv-balansen ekstra vaklevoren.

 Nedgravde hemmeligheter NRK

Nedgravde hemmeligheter - sesong 4

Hva: Krimdrama fra 2015
Episodelengde: 89 min
IMDb: 8,2
Vises her: Starter på NRK1 langfredag 21.25.

Cold case-duoen Cassie Stuart and Sunny Khan er tilbake i den fjerde sesongen av denne kvalitetsserien. Og saken de skal løse denne gangen er av det tilsynelatende umulige slaget. En hodeløs mannskropp ramler ut av en fryser hos en skraphandler i Nord-London. Cassie på sin side, er klar for å gå av med pensjon, med både tynnslitte nerver og motivasjon etter lang og tro tjeneste. Men nye HR-regler krever at hun jobber tre måneder til. Strålende kjemi mellom de to hovedrolleinnehaverne Nicola Walker og Sanjeev Bhaskar, her – pluss et manus som balanserer flott mellom det mørke og det lyse. Sammen gjør dette denne til et av de bedre påskekrimvalgene du kan ta i år.

 Bloodlands TV 2

Bloodlands

Hva: Krimdrama fra 2021
Episodelengde: 110 min
IMDb: 6,5
Vises her: TV 2 påskeaften og 1. påskedag 21.40

James Nesbitt spiller hovedrollen som den nord-irske etterforskeren Tom Brannick i denne mørke miniserien. Bak prosjektet står Jed Mercurio, som tidligere har produsert kvalitetsserier som Bodyguard og Line of Duty. Et telefontips om en mulig kidnapping med koblinger til IRA, og en bil som blir dratt opp fra en fjord, setter etterhvert Brannick på sporet av en myteomspunnet leiemorder ved navn Goliath. Han er koblet til den mystiske forsvinningen av fire personer i tilknytning til fredsprosessene i Nord-Irland på slutten av 90-tallet. Men Brannick har også en tilknytning til Goliath – av det dystre slaget – hvis drapsmannen virkelig finnes?

 Grace NRK

Grace

Hva: Krimdrama fra 2021
Episodelengde: 90 min
IMDb: 7,1
Vises her: NRK1 2. påskedag 21.25

Dette flunkende nye, engelske krimdramaet bæres av en strålende John Simm (Life on Mars, Human Traffic) i rollen som forfatter Peter James’ etterforsker, Roy Grace. Dette er den første av i hvert fall to produksjoner fra bokserien, her basert på romanen Dead Simple. Grace er fortsatt plaget av konas mystiske forsvinning for seks år siden. Samtidig har han rykket nedover i gradene, etter at han hans forrige sak gikk sånn passe bra. Avsløringer om at han hadde kontaktet et medium for å løse den, førte til avisoppslag og degradering. Men da hans venn og kollega Glenn Branson (Richie Campbell) trenger hjelp til å finne en savnet brudgom fra et utdrikningslag, får han sjansen til å vise hva han er god for igjen.

 Mordene i Pembrokshire NRK

Mordene i Pembrokeshire

Hva: Krimdrama fra 2021
Episodelengde: 48 min
IMDb: 7,2
Vises her: NRK1 skjærtorsdag 21.30

Denne godt fortalte tre episoders miniserien, er basert på en sann historie om de brutale mordene av ekteparet Peter og Gwenda Dixon. De to ble skutt med hagle på kloss hold, langs kyststien i Pembrokeshire. Det tok to tiår før den skyldige ble tatt. Luke Evans spiller etterforsker Steve Wilkins, mannen som gjenåpner saken. Med godt gammelt politiinnstinkt kobler han flere mord til saken, og undersøker gamle bevis. Alt han trenger, er noe som feller den hovedmistenkte. Og det er her spenningen ligger – i politiarbeidet og hvordan de skal løse saken, med både nye og klassiske metoder.

For de minste

Superkrim NRK Super

Superkrim

Hva: Barnekrim fra 2021
Episodelengde: 10 min
Vises her: Starter på NRK Super lørdag 09.55

Her blir det mange helsprø krimgåter for både barn og foreldre! I ti dager til ende, helt fra førstkommende lørdag til 2. påskedag. Her er “hele” NRK involvert: Fantorangen er med, Ole Torp er med, Daidalos er med, FlippKlipp-gutta, og mange, mange flere kjente og kjære NRK-fjes. En krimgåte og løsning hver dag sikrer påskekrimmen for barna – hele skoleferien gjennom.

Fantorangens verden - påskeegget

Hva: Barneprogram fra 2021
Episodelengde: 10 min
Vises her: NRK Super mandag 17.15

Da Fantus kom til Fantorangens hule, var det i et egg. Kanskje ikke så rart at han tror det kommer en ny baby da han ser et stort påskeegg utenfor. Men Pivi vet at i påskeegg, der er det sjokolade. Det betyr påskeeggjakt! Men hvor ble det av Fantus?.

 Rabalder NRK Super

Rabalder

Hva: Familiedrama fra 2021
Episodelengde: 15 min
Vises her: Starter på NRK Super skjærtorsdag 10.05

En helt ny familieserie på 13 episoder, fra vakre Vesterålen. Vennegjengen vi følger er endelig gamle nok til å gjøre i hvert fall litt mer som de vil uten at foreldrene følger dem med argusøyne. Men grunneieren Dag prøver å begrense friheten dere. Men har man en felles “motstander” kan man kanskje lære noe om samhold og livet i samme slengen?

 

God påske fra oss i RiksTV!