• Killing-Eve-S03

Serietips: Mars' beste TV-underholdning

Noen av 2020s største seriepremierer skjer nettopp i mars

Breeders (HBO Nordic), Westworld (HBO Nordic) og Kompani Lauritzen (TV 2) er blant de største seriepremierene i mars. Her er våre beste serietips som kan få tiden til å gå! 

1. Killing Eve (2018) 

Med: Sandrah Oh, Jodie Comer, Kim Bodnia
Regissør: Phoebe Waller-Bridge
Aldersgrense: 15 år
Sesonger:

Den tredje sesongen av Killing Eve har premiere 27. april. Benytt marsmåned til å se deg gjennom de to første sesongene av en meget sterk thriller! 

Killing Eve er thrillerserien som tok verden med storm da den hadde premiere i 2018. Med Grey's Anatomy-stjernen Sandrah Oh og særdeles godt prisbelønte Jodie Comer i hovedrollene blir dette intet annet enn megabra. Serien er basert på novellene til Luke Jennings og handler om to kvinner i en spennende kamp. 

Visste du at vår bestselgende TV-pakke har seriegiganten HBO Nordic inkludert? Les mer om RiksPakken her. 

Eve (Sandra Oh) er en skarp, morsom og ekstremt dyktig sikkerhetsagent i britiske MI5. Hun kjeder seg fort og blir rastløs i jobben. Hun har en indre drøm om å være spion, og en kontorjobb vil da naturlig nok ikke tilfredsstille hennes indre behov for fart, spenning og adrenalin. Men da Eve møter morderen Villanelle, får tonen en annen lyd. Villanelle er en uforutsigelig, talentfull morder som nyter livets glade dager i den luksusen jobben hennes gir henne råd til. 

Begge disse kvinnene er intelligente, dyktige i jobben sin og ekstremt smarte. Begge to blir besatte av hverandre og vi blir med på en spennende og altoppslukende katt-og-mus-lek. Skuespillerne er fantastisk gode, spesielt Jodie Comer. Hun har blitt belønnet med flerfoldige priser for skuespillerprestasjonen som den noe psykopatiske morderen. Sandrah Oh leverer også meget, meget godt! 

Se sesong 1-2 her.

2. Westworld (2018) 

Med: Tessa Thompson, Jeffrey Wright, Ed Harris, Luke Hemsworth
Regissør: 
Jonathan Nolan, Lisa Joy
Aldersgrense: 
15 år 
Sesonger: 

Fantasiserien Westworld ble raskt en hit blant science fiction-fans verden over da den hadde premiere tilbake i 2018. Den ble raskt beskrevet som en "... ambasiøs og fantasirik dramaserie". Noen vil nok også hevde at serien flytter kategoriens rammer.

I den futuriske eventyrparken Westworld blir gjestene tatt i mot av androide "verter". De er nøye programmert til å gjennomføre hva enn som må til for at gjestene skal ha en fantastisk tid i eventyrparken. Men når vertene avviker fra sine programmerte handlinger, blir ting fort veldig dramatisk. 

Seiren har en enormt stjernepreget skuespillerliste. Vi finner navn som Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandie Newton og Jeffrey Wright. Det gjør at serien har fått et sterkt, internasjonalt rykte og blir sett av millioner. 

Inspirasjonen til serien kommer fra filmen med samme navn som ble sluppet i 1973. 

Se sesong 1-3 her.

3. Kompani Lauritzen (2020) 

Med: Dag Otto Laurtizen, Kristian Ødegård, Marte Bratberg, Håvard Lilleheie
Skaper: Dag Otto Laurtizen, Kristian Ødegård
Aldersgrense: 
12 år (vi setter denne selv pga. språkbruk i serien)
Kanal:
TV 2 

Endelig er radarparet Dag Otto og Kristian tilbake i TV-ruta! Helt siden På hjul med Dag Otto rullet over norske TV-skjermer for første gang i 2010, har vi blitt overraskende glad i dette paret. Dag Otto sjarmerer alle med sine klumsete uttrykk og enorme pågangsmot, mens Kristian er tidenes mest dedikerte HMS-ansvarlig. 

I vår får vi gleden av å følge 14 kjendiser i Dag Ottos helt eget kompani. Gjengen med kjendiser må gjennom store påkjennelser og får kjenne på virkeligheten som møter rekrutter i Forsvaret. Med Dag Ottos gjeng av både løytnanter og fenriker, er det de aller, aller beste rekruttene som får bli med på reisen. 

Den første episoden ble sett av 1 milion nordmenn! Om det er den knallsterke humoren eller det å se kjendiser lide seg gjennom rekruttperioden som gjør det, vet vi ikke. Vi vet bare at dette er noe vi vil se mer av. Mye mer av! 

Se Kompani Laurtizen i Ukesarkivet. 

4. 71° nord - Norges tøffeste kjendis (2020) 

Med: Jon Almaas, Erik Follestad, Hedvig Wessel, OnklP, Øystein Pettersen, Atle Pettersen, Melina Johnsen, Mia Hudvin, Maren Turmo, Lise Finckenhagen
Aldersgrense: 
12 år (vi setter denne selv pga. språkbruk i serien)
Kanal: 
TVNorge 

Årets sesong av 71° nord - Norges tøffeste kjendis er blant de mest sette TV-programmene på lineær-TV de siste ukene. Vi tørr å si at det er på grunn av årets meget sterke deltagercast! 

Denne sesongen byr på enorme naturopplevelser for deltagerne. TVNorge har hevet kvaliteten på filmingen, noe som gjør at det er en stor TV-opplevelse å følge årets sesong av 71° nord. I tillegg er det flere episoder (ny episode torsdag og søndag), som gjør at vi kommer tettere på dialogen blant deltakerne. Vi blir også godt kjent - på godt og vondt. 

Dersom du er stor fan av god underholdning på lineær-TV, kan vi på det varmeste anbefale å se seg opp på årets sesong. Den skuffer virkelig ikke! 

Se 71° nord - Norges tøffeste kjendis i Ukesarkivet.

5. My Brilliant Friend (2018) 

Med: Gaia Birace, Margherita Mazzucco, Elisa del Genio, Ludovica Nasti 
Regissør: 
Saverio Costanzo
Aldersgrense: 
15 år
Sesonger: 
2

Serien basert på bøkene til Elena Ferrantes roman tok seerne og anmelderne med storm da den hadde premiere i 2018. Flere anmeldere trillet terningkast seks og serien ble raskt megapopulær. 

Det var mange som rynket skeptisk på nesa da HBO annonserte at de skulle lage TV-serie ut av Elena Ferrantes bøker. Hvordan skal man gjøre en av de mest populære litterære fortellingene de siste årene om til en like god serie? Heldigvis har HBO vært ute en vinternatt før - noen vil kanskje dra opp Game of Thrones som et eksempel. 

Serien er spilt inn på et spesialbygget filmsett i Italia. Dette har HBO fått hjelp til av den italienske TV-kanalen Rai Fiction. Det er kun italienske skuespillere, naturligvis er det derfor også kun italiensk språk, så tekst anbefales dersom du ikke er rutinert i flytende italiensk.

Historien om de to venninnene starter i en fattig by utenfor Napoli på 1950-tallet. Oppveksten i tøffe gater med harde kår gjør at disse to venninnene lærer å stole på hverandre og ingen andre. Senere i livet lærer Elena at hennes beste venninne gjennom et liv, Lila, er sporløst forsvunnet. 

Se sesong 1-2 her.

6. Kjærlighet gjør blind (2020) 

Med: Nick Lachey, Vanessa Lachey
Aldersgrense: 
7 år
Sesonger: 
1

På norske TV-skjermer snurrer konsepter som Paradise Hotel, Ex on The Beach og Love Island rett som det er. Ola Nordmann får ikke nok av godt realitydrama og vi produserer mer "trash TV" enn noen sinne. Nå har også strømmegiganten Netflix kastet seg på. 

Love is Blind, eller Kjærlighet gjør blind, som den heter på norsk, er den nye realitysatsningen fra Netflix. Gjennom 11 episoder følger vi et sosialt eksperiment der single personer leter etter kjærligheten og forlover seg før de møtes i virkeligheten. Høres ut som noe du har sett før? Nei, det er ikke en ny versjon av Gift ved første blikk, dette er noe helt nytt! 

30 kvinner og menn har altså sakt ja til dette: de skal date potensielle partnere. Men daten har en liten tvist. Disse datene skal foregå gjennom en vegg. De skal snakke sammen uten å se hverandre! Spennende, tenker du. Det tenker vi også. Netflix tester ut idéen om å fullstendig eliminere utseende-faktoren helt. Så, blir det noen forlovelser? 

Strøm første sesong via Netflix  

7. The Crown (2016) 

Med: Claire Foy, Matt Smith, Olivia Colman, Tobias Menzies 
Regissør: 
Peter Morgan
Aldersgrense: 
13 år
Sesonger: 
3

Er du en av de som har viftet vekk tittelen The Crown i Netflixs anbefalinger fordi du har tenkt "Urg, kostymedrama? Nei takk"? Da er du ikke alene. Men The Crown er mer en storslagen dramaserie enn noe annet - den er rett og slett blant de beste. 

Netflix slapp den første sesongen av serien om det britiske kongehuset i 2016. Anmeldere verden over var fra seg av begeistring og terningkast 5 og 6 ble hyppig brukt. Dette ikke uten grunn. Dette er en storslått og vellykket dramaserie med facinerende og spennende historie! 

Historien om Dronning Elizabeth står i sentrum. Hun spilles av glitrende gode Claire Foy, som virkelig har lykkes i å tolke britenes dronning. Matt Smith er også meget sterk i rollen som hennes ektemann, en noe vilter, eventyrlysten og energisk prins Phillip. Det blir fort tydelig at det er Dronning Elizabeth som er heltefiguren i sin hovedrolle og at det er henne vi skal ha sympati med og heie på. Og det er lett, så godt som Claire Foy spiller. 

Netflix har hittil produsert tre sesonger av serien. Strømmegiganten har lovet fem sesonger. Om det britiske kongehuset sluker episode etter episoder er ukjent, men det har i hvert fall oppstått et helt nytt engasjement rundt det britiske kongehuset etter at serien ble sluppet. Kong Harald forholder seg foreløpig rolig og sier at han ikke ønsker en lignende serie om det norske kongehuset. Det hadde vært veldig gøy, men. 

Strøm sesong 1-3 via Netflix 

8. The Outsider (2020) 

Med: Jeremy Bobb, Cynthia Erivo, Ben Medelsohn, Jason Bateman
Regissør: 
Andrew Bernstein, Richard Price 
Aldersgrense: 
15 år 
Sesonger: 
1

Endelig en ny serie basert på Stephen Kings bokunivers i The Outsider. Dette er historien om etterforskningen av drapet på en liten gutt, og alle de mystiske kreftene som omgir denne saken. Dette er serien for de som elsker mørk, dyster og småekkel krim. 

Skrekkromanen med samme navn ble utgitt i 2018. Nå er endelig Stephen Kings univers blitt til TV-serie av godeste HBO Nordic. Det er en etterforskningsthriller som får nakkehårene til å stå i hver eneste episode. Mye dreier seg om uforklarlige krefter, og når TV-seerne ligger et hestehode foran de dedikerte etterforskerne på skjermen, kan det fort oppstå frustrerende TV-øyeblikk. 

Vi vil gjerne fremheve Ben Medelsohn som en av de bedre skuespillerne i denne serien. Han spiller politihelten, i kontrast til hans tidligere skuespillerjobber som skruk og sleiping. Han skinner i rollen som politi og vi vil umiddelbart se mer av han i slike roller. 

Se hele sesong 1 her.

9. Better Things (2016) 

Med: Hannah Alligood, Celia Imrie, Olivia Edward, Pamela Adlon
Regissør: 
Pamela Adlon
Aldersgrense: 
15 år 
Sesonger: 
4

Sesong 4 av Better Things hadde premiere 6. mars! Ingenting gleder oss mer enn at komedien med Pamela Adlon (som også har regi på filmen) er tilbake. Her er det bare å nyte god TV-underholdning fra HBO Nordic. 

Dette er faktisk en komedie hvor den amerikanske komikeren Pamela Adlon fikk med seg komikerkollega Louis C.K. på å skrive og produsere Better Things. Serien er basert på Adlons egne problemer, erfaringer og til tider utilstrekkeligheter. Det er nettopp dette som gjør at denne serien er enormt sterk. 

Adlon spiller Sam, en singel skuespiller som lever livet med tre døtre i ulike aldersgrupper. Vi vet alle hva dette medfører: tre døtre i helt forskjellige humør. Vi blir med på både gleder og sorger i denne familien - og det er nettopp dette som gjør hver eneste episode til en herlig opplevelse. Det er relaterbart, morsomt, lunt og veldig, veldig komisk. 

Se sesong 1-4 her.

10. The Loudest Voice (2019) 

Med: Russell Crowe, Sienna Miller, Josh Charles, Simon McBurney, Annabelle Wallis, Naomi Watts, Alekssa Palladino, Josh Stamberg, Seth MacFarlane
Regissør: 
Stephen Frears, Jeremy Podeswa, Kari Skogland
Aldersgrense: 
15 år 
Sesonger: 
1

Selv etter sin død er det ingen som ragere høyere i medielandskapet enn Roger Ailes. Mannen som formet Fox News til en maktfaktor som ugjenkallelig endret hvordan politikere omtales. 

Denne miniserien fra amerikanske Showtime tar for seg media, politikk, maktkamp og MeToo-skandaler. Historien om en av vår tids mektigste mediemenn fortelles på brutalt vis, men også på et ærlig vis. Vi følger Ailes' karriere fra medierådgiver for presidentene Nixon og Reagan, til sjefsroller i CNBS og til sjefsstolen i Fox News. Serien er et portrett av Ailes og TV-kanalen Fox News. Vi får se hvordan han er hatet og fryktet blant kollegaer, samtidig som vi får se hvor dypt elsket han er av sin familie.

Russell Crowe er utrolig i denne rollen. Han er sminket så godt at han nesten ikke er til å kjenne igjen. Dette er ikke lenger en muskuløs gladiator, dette er en forfalt pondus i rollen som Ailes. Russell Crowe får til det mesterlige: han klarer å presentere Ailes' karriere, samtidig som han klarer å gjøre oss kvalme, forbannet og sinte når historiene om seksuell trakassering fortelles i bilder. 

Vi vil også gjerne legge til at Annabelle Lewis og Naomi Watts er knallgode i denne miniserien på seks episoder. Seks episoder du kommer til å sluke på en kveld! 

Se sesong 1 her.