• Toy-Story-4

Godt TV-innhold til de minste, de mellomstore og ungdommene

I disse tider er det mange som er hjemme fra både skole og barnehage. Etter at lekser og lek er unnagjort, er det lite som slår det å kose seg med en serie eller film. 

 

Det kan være vanskelig å finne riktig god TV-underholdning for barna. Enten de er små eller de har blitt tenåringer. Derfor har vi funnet frem noen gode TV-tips som passer for alle aldersgrupper! 

Til de minste barna (2-5 år)

Karsten og Petra-filmene

Aldersgrense: Tillatt for alle
Sjanger: Drama
Regissør: Arne Lindtner Næss med flere
Med: Nora Amundsen, Elias Søvold-Simonsen, Alba Ørbech-Nilssen, Oliver Dahl

I flere tiår har Tor Åge Bringsværd og illustratør Anne G. Holt gledet generasjoner av barn med sin bokserie om førskolebarna Karsten og Petra. Den første filmatiseringen kom i 2013, og siden har det blitt laget en rekke filmer og serier. Dette er superfine fortellinger som tar opp temaer som lek, vennskap og trygghet. De unge skuespillerne er supersjarmerende, mens Ivar Nørve spiller den trygge og gode morfaren. Det hele foregår i et fantasirikt univers som vil glede de minste barna.

Strømmes på TV 2 Sumo og C More

Paw Patrol

Aldersgrense: Tillatt for alle
Sjanger: Animasjon
Med: Gaute Boris Skjegstad, Sarah MacDonald Berge, Tiril Heide-Steen
Sesonger: 6

Gjennom syv år har vi fulgt de søte hundene i Paw Patrol på spennende eventyr. Serien følger den unge gutten Ryder og hans mannskap på seks søke- og redningshunder som kaller seg PAW Patrol. Sammen jobber de for å skape fred i ro i Adventure Bay. Paw Patrol kan minne om Brannmann Sam, og karakteren står overfor en ny utfordring i hver episode. De må redde alt fra kaniner til pingviner. En actionfylt handling, kombinert med temaer som vennskap og problemløsing, gjør dette til en superfin barneserie.

Strømmes på Paramount+, Viaplay og i RiksTVs Ukesarkiv

På Nickelodeon og de andre barnekalene vises alt fra Mikkes klubbhus, Blaze og Monstermaskinene til Teen Titans Go. Disse seriene finnes også i vårt ukesarkiv.

Alle barnekanalene er inkludert i RiksPakken, også strømmetjenesten Paramount+. Du har også mulighet til å se TV opptil fire steder, noe som er perfekt for barnefamilier. Les mer om RiksPakken her. 

Peppa Gris

Aldersgrense: Tillatt for alle
Sjanger: Animasjon
Serieskaper: Neville Astley, Mark Baker
Med: Nicolay Lange-Nielsen, Linnea Aksnes-Pehrson, Svein Tindberg
Sesonger: 5

Peppa Gris er en av de fineste animasjonsseriene vi vet om. I denne britisk-produserte serien følger vi den søte grisen Peppa og familien hennes, som består av Pappa Gris, Mamma Gris og lillebroren Georg. Peppa elsker å sykle, spille trommer, leke i sandkassen og hoppe i sølepytter. Hun kan også være rampete iblant. Dette er en pedagogisk og varmt fortalt serie med fin animasjon som passer de aller minste.

Strømmes på HBO Nordic, NRK TV, Viaplay og i RiksTVs Ukesarkiv

I HBO Nordics barneområde Toonix finner du kjente og kjære barneserier som Postmann Pat, Pippi Langstrømpe og Grizzy & lemen. HBO Nordic er inkludert RiksPakken. Både HBO Nordic og Viaplay kan også velges som et tillegg i de øvrige pakkene.

Til de mellomstore (5-10)

Ole, Dole, Doffen på eventyr

Aldersgrense: 6 år
Sjanger: Animasjon / eventyr
Serieskaper: Matt Youngberg, Francisco Angones
Med: Harald Mæle, Mads Henning Jørgensen, Scott Maurstad
Sesonger: 1

Var du en av dem som satt klistret til TV-skjermen og så Ole, Dole, Doffen på eventyr (1987-1990)? I Disneys nye versjon er de kjente karakterene fra Andeby tilbake. Vi blir også kjent med helt nye karakterer. Nyversjonen har en litt annen animasjonsstil enn originalen. Men bortsatt fra det, er det meste ved det gamle – selv stemmen til Skrue McDuck, som fortsatt tilhører Harald Mæle. Ole, Dole, Doffen på eventyr er en uslåelig kombinasjon av spenning, Indiana Jones-aktige mysterier og ikoniske tegnefigurer.

Strømmes i RiksTVs Ukesarkiv

Ninjago

Aldersgrense: 6 år
Sjanger: Animasjon / eventyr
Serieskaper: Michael Hegner, Tommy Andreasen
Med: Jeppe Westerby, Fredrik Paasche, Julian Mæhlen
Sesonger: 1

Om du har en gutt i huset som ikke har oppdaget Ninjago, er tiden inne! Dette er en tøff og actionfylt serie som er basert på Legos kjente ninjafigurer. Her møter vi en gruppe ninjakrigere, ledet av den legendariske, grønne ninjaen Lloyd. De jobber sammen for å beskytte riket deres – godt hjulpet av kung fu-mesteren Wu. Ninjago kan på overflaten virke som kun en spenningsserie. Men serien handler også om vennskap, læring og lojalitet.

Strømmes på HBO Nordic og i RiksTVs Ukesarkiv

Klassen

Aldersgrense: Tillatt for alle
Sjanger: Drama
Serieskaper: Haddi Samba, Silje Steine
Med: Vetle Kvalvik Prestegård, Malik Lund Edo, Markus Rosså
Sesonger: 2

«Hva skjer med denne skolen. Det er som Paradise Hotel», sier en av hovedpersonene til kamera i første episode av Klassen. Denne serien skildrer både vennskapet, fellesskapet og utfordringene som oppstår på ungdomsskolen. De unge skuespillerne spiller ekte og har en naturlig tilstedeværelse foran kamera - som om de ikke skulle gjort annet. De troverdige rollene, kombinert med seriens dokumentariske preg, gjør det lett å kjenne seg igjen i livet på ungdomsskolen.

Strømmes i NRK TV

Til ungdommene (10-15)

Kongen av Gulset

Aldersgrense: 12 år
Sjanger: Komedie / drama
Serieskaper: Jonis Josef, Mikael Samuelsen, Lovise Drotninghaug
Med: Jonis Josef, Abdikarim Mohamed Sheikh, Oscar Ruud
Sesonger: 2

Kongen av Gulset kom som et skikkelig friskt pust i 2019. Serien er skapt av standupkomikeren Jonis Josef, som selv medvirker i serien som forteller. Josef forteller på en underholde måte historier fra da han og vennegjengen vokste opp i drabantbyen Gulset i Skien. Fortellerspårket er lekent og har raske klipp, kul grafikk og fengende musikk. Seriens fantastiske cast består blant annet av Madcons Yosef Wolde-Mariam, Bård Tufte Johansen, Martin Lepperød og ikke minst en rekke nye, flinke skuespillere!

Strømmes i NRK TV

Lego Masters UK

Aldersgrense: Tillatt for alle
Sjanger: Dokumentar / reality
Serieskaper: Channel 4
Med: Matthew Ashton, Roma Agrawal, Fran Scott
Sesonger: 2

Om du er like stor fan av Lego som oss, vil du elske denne fantastiske serien!
Konseptet er like enkelt som det er genialt: Storbritannias beste Lego-byggere
skal kåres gjennom ukentlige byggekonkurranser. Ved hjelp av en million Lego-
klosser (!) må de bevise de strenge dommerne at de er både kreative og
fingerferdige.

Deltakerne består av sjarmerende Lego-fantaster i alle aldre som
det er lett å bli glad i, og de bygger de mest imponerende Lego-byggverk vi
noensinne har sett. Dette er en serie som ungdom kan se alene, eller med resten av familien!

Strømmes på C More og TV 2 Sumo

C More tilbyr en rekke spennende serier for hele familien, som Frost, Brannmann Sam og Karsten og Petra-filmene. Husk at C More kan velges som tillegg i alle våre pakker. Les mer om våre tilleggspakker her.

Toy Story 4

Aldersgrense: 6 år
Sjanger: Eventyr / animasjon
Regissør: Josh Cooley
Skuespillere: Tom Hanks, Tim Allen, Annie Potts

I den foreløpig siste Toy Story-filmen lager den unge jenten Bonnie en egen leke som får navnet Gaffen. Denne nye figuren blir seg fordi han ikke betrakter seg som en ekte leke. Vår helt Woody bestemmer seg derfor for å vise Gaffen at han er en fullverdig leke - på lik linje med Buzz, Bo Peep, Rex og resten av gjengen. Som med de foregående filmene i serien byr Toy Story 4 på fantastisk animasjon og enorm fortellerglede. Pixar viser igjen at de er blant de beste i animasjonfilmverdenen.

Kan leies i RiksTVs Filmleie