• Halvor-Bakke-Eventyrlig-Oppussing

Eventyrlig Oppussing: Fikk besøk av spermhval på 18 meter

Dramatisk under innspilling av Eventyrlig Oppussing!

Nå braker det løs med ny sesong av Eventyrlig Oppussing. Dette har vi i vente.

– Vi har vært rundt i hele landet, og vi gjort enda mer enn vi pleier å gjøre. Vi har dratt det enda litt lenger. Forrige uke var vi på opptak i Trondheimsfjorden og gjorde om en låve til en festsal for en hel storfamilie. Vi har vært på Andøya på en gammel gård, vi har rett og slett vært Norge rundt.

– Masse fint, masse morsomt og vi gutta har hatt det bedre enn noen gang.

Dette forteller Halvor Bakke, programleder i Eventyrlig Oppussing. Etter oppstarten i 2015 er programmet nå inne i sin sjette sesong, og har vært eventyrlig seersuksess. Kveld etter kveld har nordmenn benket seg foran TV´en for å se Halvor og teamet forvandle grått og kjedelig til oaser det virkelig svinger av.

Vil du se mer av Halvor og gutta? Se alle sesongene av Eventyrlig Oppussing på Viaplay! Les mer om Viaplay her.

Hva er det sprøeste du har opplevd denne sesongen?

– Hvalsafari! Vi reiste tjue nautiske mil rett vest for Andøya, og der dukket det opp en svær spermhval på 18 meter, som blåser ut og vipper halen opp. Kan du tenke deg, det er jo helt magisk! Så drar vi inn og ligger på stranda, sover med gutta og griller burgere på kvelden.

– Selvfølgelig maler og pusser vi opp i tillegg, men dette er noen gode minner fra det som også er Eventyrlig Oppussing.

Halvor Bakke, som har bakgrunn som møbel- og interiørdesigner, har de siste årene markert seg som en av landets sterkeste interiørdesign-stemmer. De siste 10 årene har han jobbet både foran og bak kamera, med design, styling, interiør og ikke minst – skape vakre hjem. Når har han også lansert sin egen møbelkolleksjon i samarbeid med Bohus.

– Signature Collection by Halvor Bakke som jeg har sammen med Bohus, er en kolleksjon vi har utviklet i snart ti år. Det har vært en fantastisk spennende reise. Jeg er jo ingen teknisk tegner, jeg er mer opptatt av hvordan det ser ut. Det kan jeg og det er jeg god på. Men innmaten i sofaen kan jeg ingenting om, så det overlater jeg til andre. Noe av det spennende er å få lov til å jobbe med de tekniske tingene, og begrensningene det gir på det uttrykket jeg har lyst til å skape. Det er en morsom og spennende reise.

Bruker mye på oppussing

Halvor Bakke har reist land og strand rundt, og opplevd hus og hjem av alle slag. Selv mener han at de fleste av oss har svært gode forutsetninger for å skape oss et flott hjem, enten det er
hjemme i stua eller på hytta.

– Vi er en bortskjemt nasjon. De aller fleste av oss har veldig god økonomi. Vi bruker nærmere 100 milliarder kroner på oppussing hvert eneste år, både hjemme og på hytte nummer én og hytte nummer to. Vi bruker mye tid inne. Vi er ikke som spanjolene som sitter på gata med en plastikkstol og drikker en flaske rødvin.

– Hadde vi gjort det, ville vi fått syv tusen kroner i bot.

– Vi er mye hjemme, på grunn av klimaet, og inviterer heller folk på middag. Da vil vi gjerne vise frem at vi har det hyggelig.

Er du nysgjerrig på flere av Halvor Bakkes interiørtips? Ny sesong av Eventyrlig Oppussing starter 24. september kl. 21.30 og kan sees på TV3 utover høsten.