• Helgens-filmtips

Se hvilke filmer vi anbefaler denne helgen

Filmkveld? Her er noen av filmene som går på TV i helga

Gjelder 25. - 27. juni

Latteren sitter løst i helgens sommeråpne hjemmekino. Kanalene byr på flere sterke og klassiske komedier. Men det finnes også kvalitet innen flere andre sjangre, som sci-fi, action og krim. Kos deg!

Filmer på fredag:

Fisherman's Friends

Hva: Dramakomedie fra 2019
Lengde: 112 min
IMDb: 7,0
Vises her: SVT1 fredag 21:00

Anglofile nordmenn kan kose seg med den nydelige Cornwall-settingen i denne lille sjarmbomben. Filmen er basert på den sanne historien om en gruppe sangglade fiskere, og hvordan de ble oppdaget av en musikkbransjegjeng på guttetur. Det er mange som har fått øynene opp for de britiske sjømannsvisene, kalt Shanties, de senere årene. Musikkmanageren Danny (Daniel Mays) får oppdraget med å bli igjen i kystlandsbyen og signere fiskerne til plateselskapet. Han blir sjarmert av de postkortaktige omgivelsene, livsstilen og selvsagt en av innbyggerne. Men alt dette skjer så klart ikke uten noen forviklinger underveis. Men, vi gjentar: sjarm!

Se TV flere steder
 Blir ikke familien enig om hvilke filmer som skal ses? Last ned RiksTV-appen til mobilen eller nettbrettet, så blir alle fornøyd. Les mer om RiksTV-appen.

Dumpet av Sarah Marshall

Hva: Romantisk komedie fra 2008
Lengde: 112 min
IMDb: 7,1
Vises her: FEM fredag 21:30

Denne har nok gått litt under radaren for mange, mens filmer som Knocked Up og 40 Year-Old Virgin fikk mer blest her hjemme. Men det er de samme folka som står bak, og denne leverer latterkuler og store smil så det holder! Masse bra skuespillere på løpende bånd er det selvsagt også. Peter blir dumpet av Sarah og reiser til Hawaii for å komme over kjærlighetssorgen. Men tror du ikke ekskjæresten har reist dit med den nye kjæresten hun også, da?

The Wolf of Wall Street

Hva: Dramakomedie fra 2013
Lengde: 179 min
IMDb: 8,2
Vises her: MAX fredag 22:00

Det er få filmer som har en større GIF-bank enn denne. Men bortsett fra å gi deg sosiale medier-valuta av høy verdi, er dette allerede en klassiker for mange. Martin Scorsese leverer humordrama av beste sort. Leonardo DiCaprio er i storform som Jordan Belfort. En film som føles som en perfekt blanding av finansklassikeren Wall Street og kultfilmen Boiler Room. At filmen er tre timer lang går fint når det er så bra som dette. Og Jonah Hill, Margot Robbie og Matthew McConaughey er strålende.

Filmer på lørdag:

Crazy, Stupid, Love.

Hva: Romantisk komedie fra 2011
Lengde: 118 min
IMDb: 7,4
Vises her: FEM lørdag 21:00

Steve Carell er Cal Weaver, en mann i 40-årene, som har et meget stabilt A4-liv. God jobb, flinke barn og gift med ungdomsforelskelsen. Så skjer det; kona vil skilles og har attpåtil vært utro. Livet raser sammen, og Cal må gjenoppfinne seg selv. Men midt i en identitetskrise og uten trening på datingscenen, blir barbesøkene hans mest patetiske. Helt til han møter den ti år yngre playeren Jacob, spilt av Ryan Gosling, som tar ham under vingen. Han kan lære Cal litt av hvert om både stil og sjekking. Og kanskje kan han lære litt av Cal også?

The Hurt Locker

Hva: Actiondrama fra 2008
Lengde: 127 min
IMDb: 7,5
Vises her: TV 2 Zebra lørdag 21:00

Ikke mindre enn seks Oscars sopte denne med seg i 2010. Blant annet for Beste film. En ulidelig spennende krigsthriller, som får svetteperlene til å dryppe fra nesetippen til både deg og hovedrolleinnehaver Jeremy Renner – som måtte nøye seg med en nominasjon. Han spiller William James, mannen med kanskje den farligste jobben i hæren: minerydder. Sitatet “Krig er et dop”, åpner filmen – og som vi alle vet. Dop er farlig. Irak-krigen dundrer på og Sersjant James vet aldri hva som lurer bak neste bygningsruin. Filmen spiller mesterlig på de psykologiske aspektene og -virkningene soldatjobben har på de involverte. Ikke for sarte sjeler, men en film med overraskende mye sart sjel, allikevel. Anbefales.

Ad Astra

Hva: Sci-fi eventyr fra 2019
Lengde: 124 min
IMDb: 6,5
Vises her: TV 2 lørdag 23:45

Som de fleste andre moderne romfartsfilmer er denne slående visuell. Men ikke bare for syns skyld, her fortelles historien godt med storslåtte bilder fra en fremtidsreise i det mektige verdensrommet. Brad Pitt spiller astronauten Roy McBride, som er på søken i solsystemet for å finne ut hva som skjedde med romfarerfaren, spilt av Tommy Lee Jones, for nesten 30 år siden. Samtidig er jordkloden truet fra ytre space. Ikke fortvil, for dette er dypere “voksen-sci-fi” enn det høres ut som. Spennende og eksistensielt fra regissør James Gray.

Filmer på søndag:

Patch Adams

Hva: Dramakomedie fra 1998
Lengde: 115 min
IMDb: 6,8
Vises her: FEM søndag 21:00

En sykehuskomedie av den hjertevarme sorten. Det blir fort det når man lar herlige Robin Williams slå seg løs. Denne gang som en medisinstudent som vektlegger det menneskelige – ikke det medisinske – i behandlingen av pasientene. Man må behandle personen, ikke sykdommen, vet du. Så han gjøgler og tøyser med pasientene, til sykehusledelsens store forargelse. Men til tross for denne motstanden, fortsetter Patch på sitt morsomme korstog mot firkantede overleger. Og han gjør like stor suksess på barnekreftavdelingen, som med de eldre og skrøpelige. Deilig og rørende på samme tid.

Patriots Day

Hva: Krimdrama fra 2016
Lengde: 130 min
IMDb: 7,4
Vises her: V4 søndag 21:00

Dette er en hyllest til menneskene i og rundt bombedramaet under Boston Marathon i 2013. Mark Wahlberg er selv en av byens store sønner, og her finner vi ham i rollen som politimannen Tommy Saunders, som er basert på flere virkelige karakterer fra den sanne historien filmen er basert på. Filmen portretterer sjokket, kaoset og ikke minst uvissheten som råder etter eksplosjonene på en sterk måte. Etterforskningen og jakten på Tsarnajev-brødrene i etterkant, ledes av FBI-agenten Richard DesLauriers, som spilles av Kevin Bacon. Dette gir etterhvert filmen et thrillerpreg av den gode, gamle sorten. Krysningen mellom virkelighetsnært drama og Hollywood-storfilm er både interessant og godt løst av regissør Peter Berg.

The Dark Knight

Hva: Actioneventyr fra 2008
Lengde: 152 min
IMDb: 9,0
Vises her: Svensk TV4 søndag 00:00

Christopher Nolan skrev manuset til denne sammen med sin bror Jonathan, som så mange ganger (Memento og The Prestige bl.a.). Nolans Batman-filmer er mørke, møkkete og røffe, og satt en helt ny standard for franchisen. Christian Bale revitaliserte Bruce Wayne som Batman i Batman Begins. Trilogiens prestasjon var det imidlertid Heath Ledger som sto for. Han sjokkerte verden – i positiv forstand – med sin altoppslukende tolkning av Jokeren i denne. Den andre filmen i trilogien, som står støtt på egne ben. Maestro Nolan er i toppsjiktet av regissører, såpass kan vi trygt slå fast.

God filmhelg fra oss i RiksTV!