• Helgens-filmtips

Filmkveld? Her er noen av filmene som går på TV i helga

Gjelder 8. - 10. oktober

Denne helgen kan du både le og gråte måpe. Her blir det flere morsomme komedier med både romantisk og mer dramatisk fortegn. I tillegg får du en rekke kule, spennende og klassiske actioneventyr, ispedd en grøsser og thriller her og der. Alt ligger til rette for både gøyale og episke filmkvelder, med andre ord.

 

Filmer på fredag:

Captain Fantastic

Hva: Dramakomedie fra 2016
Lengde:119 min
IMDb: 7,9
Vises her: TV6 Norge fredag 21:00

En råsterk Viggo Mortensen åpner ballet med denne varme feelgood-filmen på fredagskvelden – i rollen som den eksentriske seksbarnsfaren Ben Cash. Langt ute i skogen og borte fra storsamfunnet kjører han en meget alternativ oppdragelse av kidsa. Men da kona hans dør, snus tilværelsen på hodet. Å dra i hennes begravelse betyr også at de må forlate “sin verden” og møte den virkelige. Det byr på både aha-opplevelser og overraskende sannheter for Bens sønner og døtre. Kjærligheten dem imellom blir satt på prøve. Mens Frank Langella i rollen som sviger- og bestefar virkelig tester Ben, som han ikke har allverdens til overs for – i hvert fall ikke måten barnebarna tas hånd på der ute i villmarka. Mortensen ble nominert til både Oscar, Golden Globe og BAFTA for rollen, så denne bør du få med deg.

Se TV flere steder
 Blir ikke familien enig om hvilke filmer som skal ses? Last ned RiksTV-appen til mobilen eller nettbrettet, så blir alle fornøyd. Les mer om RiksTV-appen.

Upgrade

Hva: Actiongrøsser fra 2018
Lengde: 95 min
IMDb: 7,5
Vises her: MAX fredag 22:00

Her får du en fersk, moderne kultfilm! Her er det både framtidsteknologi, blod og gørr – fra manusforfatteren til en annen kultfilm, Saw. Leigh Whannell, heter han. I rollen som hovedpersonen Grey Trace, en helt vanlig mann og mekaniker som er vitne til at kona blir drept av en gjeng kyborger, finner vi Tom Hardy-snarlike Logan Marshall-Green. Han blir lam i angrepet på kona, men ved hjelp av en datachip med kunstig intelligens får han superheltlignende krefter og intellekt. Så da blir det hevntokt! En sjangerfilm som enten treffer midt i blinken eller bommer totalt – men sjekk IMDb-karakteren! Og traileren, før du bestemmer deg. Vi anbefaler.

Jurassic Park

Hva: Actioneventyr fra 1993
Lengde: 126 min
IMDb: 8,1
Vises her: Svensk TV4 fredag 23:10

En film som blåste de fleste andre underholdningsfilmer av banen når den kom. I hvert fall for de av oss som nettopp var blitt tenåringer i 1993. Selv om Jon Selås i VG ga terningkast en den gang! Spesialeffektene, musikken, dinosaurene – alt var så flott og spennende. Og sjokkerende. Basert på romanen ved samme navn av Michael Crichton. Og det er fortsatt en kul film, som gir deg reinspikka spenningsmoro for alle penga. Hva annet kan man vente når Steven Spielberg skrur entertainment-knappen til maks?

Filmer på lørdag:

Spillet

Hva: Thriller fra 1997
Lengde: 128 min
IMDb: 7,7
Vises her: FEM lørdag 21:00

Når mannen-som-har-alt blir sugd inn i en serie practical-jokes-fra-helvete, får han problemer med å skille fantestreker og spill fra lærepenger og virkelighet. Det er ikke første gang Michael Douglas spiller rik bankmann (Wall Street) men i denne lekne, psykologiske thrilleren fra mesterregissør David Fincher, er det ikke Douglas’ rollefigur som trekker i trådene. Når den noe mer løsslupne lillebroren, spilt av Sean Penn, ruller inn i byen på hans 48-årsdag, får han en gave litt utenom det vanlige. Et slags gavekort til et selskap som leverer avanserte, skreddersydde “spill” til sine klienter. Men er det et spill?

Spider-Man: Homecoming

Hva: Actioneventyr fra 2017
Lengde: 133 min
IMDb: 7,4
Vises her: V4 (Viasat 4) lørdag 21:00

Spider-Man universet har virkelig fått sin tilmålte tid på lerretet, og har gått igjennom mange hamskifter de siste tiårene. I denne fornøyelige saken er det flinke Tom Holland som spiller en purung edderkoppmann. Den 15 år gamle Peter Parker er ivrig etter å ta sine relativt ferske superheltegenskaper til “the next level”. Han prøver å briefe med skillsa sine for Avengers-sjefen Tony Stark, spilt av Robert Downey Jr. Men samtidig er han en helt vanlig high school-gutt, som har et vanlig liv og vanlige venner å konsentrere seg om. Og en superskurk, i Michael Keatons skikkelse, attåt.

The Fast and the Furious

Hva: Actioneventyr fra 2001
Lengde: 107 min
IMDb: 6,8
Vises her: TVNorge lørdag 21:30

Vi runder av lørdagen med den aller første filmen i en av historiens mest innbringende filmserier (sjuende plass). Hovedrolleinnehaver Paul Walker fikk legendestatus etter sin tragiske død i 2013. Enorm popularitet hos blodfansen såklart, men ikke å forakte selv om du verken er råner eller gatebilentusiast. Under det stylede panseret på denne filmen lurer en dramaturgisk motor som drives av et “undercover cop”-plot. Underholdning for hele verkstedregningen!

Filmer på søndag:

Traffic

Hva: Krimdrama fra 2000
Lengde: 147 min
IMDb: 7,6
Vises her: TV2 Zebra søndag 1:00

Narkokrig, politikk og smugling. Denne storfilmen fra Steven Soderbergh var det knyttet store forventninger til da den kom. Og den skuffet ikke. Med Michael Douglas, Benicio Del Toro, Catherine Zeta-Jones, Don Cheadle og Dennis Quaid på rollelisten, blir akkurat dét vanskelig. Her får du parallelle historier fra alle sider av bordet. Fra de meksikanske bandene, til det storpolitiske USA, og agentene i DEA. Strålende, objektiv regi fra Soderbergh hele veien. Her går begivenhetene sin gang, i et evig hamsterhjul ingen av de involverte har nubbesjans til å stanse. Og der ligger nok paradokset han prøver å sette fingeren på.

Dumpet av Sarah Marshall

Hva: Romantisk komedie fra 2008
Lengde: 118 min
IMDb: 7,1
Vises her: FEM søndag 21:00

Denne har nok gått litt under radaren for mange, mens filmer som Knocked Up og 40 Year-Old Virgin fikk mere blest her hjemme. Men det er de samme folka som står bak, og denne leverer latterkuler og store smil så det holder! Masse bra skuespillere på løpende bånd er det selvsagt også. Peter blir dumpet av Sarah og reiser til Hawaii for å komme over kjærlighetssorgen. Men tror du ikke ekskjæresten har reist dit med den nye kjæresten hun også, da?

Deepwater Horizon

Hva: Actiondrama fra 2016
Lengde: 107 min
IMDb: 7,1
Vises her: TV3 søndag 21:00

Du husker sikkert denne oljeplattformkatastrofen fra virkeligheten, nærmere bestemt 2010. Her er det brutale krefter i sving, i det som har blitt en eksplosiv katastrofefilm som det svinger bra av. Vi følger elektrikeren Mike Williams, installasjonssjefen Jimmy Harrell og styringsoperatøren Andrea Fleytas i opptakten til ulykken som krevde 11 menneskeliv. De tre skjebnene spilles av henholdsvis Mark Wahlberg, Kurt Russell og Gina Rodriguez. Her er det det store oljeselskapet BP som presser på for profitt og effektivitet. Mens arbeiderne på gølvet – ekspertene og fagfolkene – advarer om de bør ta det litt med ro. Ingen tvil om hvem som er heltene, her! Og regissør Peter Berg har klart å skape en meget realistisk filmatisering av selve ulykken.

God filmhelg fra oss i RiksTV!