• Helgens-filmtips

Filmkveld? Her er noen av filmene som går på TV i helga

Gjelder 24. - 26. september

Det er bare å poppe popcornet, fylle smågodtskålen eller åpne chipsposen – uansett hva du koser deg med til filmen og hvilken type film du liker, er det gode sjanser for å finne en anbefaling som passer akkurat deg denne helgen. Her får du både historisk sus, kulesus, samt livet i sus og dus. Valget er ditt!

Filmer på fredag:

Valkyrie

Hva: Historisk dramathriller fra 2008
Lengde: 120 min
IMDb: 7,1
Vises her: V4 (Viasat 4) fredag 21:00

Her får du Tom Cruise som tysk offiser, i en konspirasjonsthriller fra andre verdenskrig. Han leder et kupp med tilhørende attentatplaner mot selveste Hitler sjøl. Det er ingen hemmelighet at Adolf til slutt døde av andre årsaker, så her ligger spenningen på et annet, mer psykologisk plan. Men, vi får også en spennende konspirasjon under oppseiling. En interessant og god film av The Usual Suspects-regissør Bryan Singer, med blant andre Kenneth Branagh og Tom Wilkinson i sterke biroller.

Se TV flere steder
 Blir ikke familien enig om hvilke filmer som skal ses? Last ned RiksTV-appen til mobilen eller nettbrettet, så blir alle fornøyd. Les mer om RiksTV-appen.

Undercover i Brugge

Hva: Dramakomedie fra 2008
Lengde: 107 min
IMDb: 7,9
Vises her: MAX fredag 22:00

Colin Farrell og Brian Gleeson spiller to irske leiemordere som må i “karantene” (ikke pandemirelatert) i belgiske Brügge etter at en jobb går litt på snei. Det går heller ikke så bra, ettersom de absolutt ikke ligger så lavt i terrenget som de skal. Den ene er ung og rastløs, mens den andre kjøper en turistguide og gleder seg til å se den vakre byen. Du får ingen premie for å gjette hvem som gjør hva av de to hovedrollene. Men dette er ingen teit actionkomedie, noe IMDb-ratingen indikerer. Her får du en både morsom og smart liten filmrull, som underholder med overraskende vendinger og kule karakterer.

Inside Man

Hva: Krimdrama fra 2006
Lengde: 129 min
IMDb: 7,6
Vises her: TVNorge fredag 23:30

Hvis du er i slaget for litt spenning, en dæsj mysterie og litt Hollywood-krim av beste sort, er denne en liten perle. Her har vi Clive Owen, Jodie Foster, Willem Dafoe og Denzel Washington øverst på rollelisten. Og Spike Lee på regi. Da er mye lagt til rette for en fin filmøkt i sofaen. For denne skuffer ikke. En heistfilm fra Hollywoods øverste hylle, hvor den smarte bankraneren (Owen) låser seg inne i banken og nekter å komme ut. En del av planen, kanskje? På utsiden befinner politiets forhandler (Washington) seg. Og i kulissene lurer lobbyisten (Foster), som representerer krefter som ikke kan tillate at deres bankbokshemmeligheter ser dagens lys.

Filmer på lørdag:

The Wolf of Wall Street

Hva: Dramakomedie fra 2013
Lengde: 179 min
IMDb: 8,2
Vises her: TVNorge lørdag 21:55

Det er få filmer som har en større GIF-bank enn denne. Martin Scorsese leverer humordrama av beste sort. Leonardo DiCaprio er i storform som finansakrobaten Jordan Belfort. En film som føles som en perfekt blanding av klassikeren Wall Street og kultfilmen Boiler Room. At filmen er tre timer lang går fint når det er så bra som dette. Og Jonah Hill, Margot Robbie og Matthew McConaughey er strålende. Og bortsett fra å gi deg sosiale medier-valuta av høy verdi, er dette allerede en klassiker for mange.

The Revenant

Hva: Eventyrdrama fra 2015
Lengde: 156 min
IMDb: 8,0
Vises her: TV2 lørdag 23:30

Her er det pelsjegere i kamp med både elementene og amerikansk urbefolkning, primitivt forræderi, og primal hevn – også er det så magnifikt filmet at naturbildene i seg selv er verdt strabasene. Leonardo DiCaprios karakter Hugh Glass' overlevelsesdrama vil nok få din egen fjelltur til å fremstå noe pinglete denne sommeren, men du kan i det minste legge deg i teltet og puste lettet ut over at vi ikke har mere bjørn her til lands. En "heavy" film, både når det kommer til villmarksdrama, tematikk og skuespillerprestasjonenes tyngde. DiCaprio og Tom Hardy maner inn sine karakterer i bevisstheten til seerne, mens de episke, filmatiske landskapene etser seg til netthinnen.

Man on Fire

Hva: Krimdrama fra 2004
Lengde: 145 min
IMDb: 7,7
Vises her: Svensk TV4 lørdag 23:45

Tony Scott på regi, her – og Denzel Washington i hovedrollen, som den alkoholiserte livvakten som blir innleid for å passe på ei litta jente, spilt av ikke ukjente Dakota Fanning. Hun er av typen som stiller tusen intime spørsmål, mens han er av typen som har en fortid han verken vil snakke om, eller kan tilgi seg selv for. Kulissene er Mexico City, hvor han teamer opp med sin gamle militærkompis i Christopher Walkens skikkelse. Bare det er jo en grunn nok til å se en hvilken som helst film! Her er det både fine øyeblikk mellom barn og tøff yrkesmilitær, og selvsagt bøttevis med hardkokt action.

Filmer på søndag:

The Mule

Hva: Krimdrama fra 2018
Lengde: 116 min
IMDb: 7,0
Vises her: V4 (Viasat 4) søndag 21:00

Dette er Clint Eastwoods film, bokstavelig talt, siden han har både regi og spiller hovedrollen. Men det er ikke bare han som er med: Bradley Cooper, Laurence Fishburne, Dianne Wiest og Andy Garcia danner en imponerende gjeng med rolleinnehavere. Dette er basert på den smått utrolige, sanne historien om en mann i åttiårene, Earl (Eastwood), som ble pakkesel – eller kurer om du vil – for et meksikansk kokainkartell. Her får vi flere parallelle historier, for Earl har både en datter (Wiest), et barnebarn og DEA-agenten Barnes (Cooper) som han trenger å pleie sine relasjoner med. Som vanlig meget stødig regi fra Clinter’n.

Pelikanrapporten

Hva: Thriller fra 1993
Lengde: 141 min
IMDb: 6,6
Vises her: TV6 Norge søndag 23:05

Denne thrilleren husker nok de fleste som så en film eller tre på 90-tallet. Basert på en John Grisham-roman, som så mange andre spennende filmer i sjangeren. Her er det Denzel Washington og Julia Roberts som spiller i en hemmelighetsfull og klaustrofobisk thriller. Roberts er den unge jusstudenten, som har puslet sammen brikkene om hvem som drepte to høyesterettsdommere. Komplottet går høyt opp på statlige nivåer, og hennes rapport får stadig flere mennesker drept. Så nå har hun ingen hun kan stole på, bortsett fra den undersøkende journalisten (Washington), som og også er på saken... En underholdene og nervepirrende klassiker med strålende kjemi mellom hovedrolleinnehaverne.

American Made

Hva: Dramakomedie fra 2017
Lengde: 115 min
IMDb: 7,2
Vises her: MAX søndag 00:50

Denne svarte komedien er basert på den ville og sanne historien om flypiloten Barry Seal, og kan minne litt om The Wolf of Wall Street i stil og tempo. Tom Cruise spiller levemannen og sjarmøren Seal, som blir vervet av en CIA-agent, spilt av Domhnall Gleeson, til å ta flyfoto av noen colombianske “interesseområder”. Men Seal slumper dessverre til å havne i kloa på Pablo Escobar og hans folk, og plutselig er’n kokainsmugler, gitt. Regissert av Doug Liman, som har vært både regissør og produsent for flere Jason Bourne-filmer, så her får du en kul film det lukter svidd av, med kjappe replikker og en Cruise som spiller på alle kjekkasstrengene sine!

God filmhelg fra oss i RiksTV!