• Helgens-filmtips

Se hvilke filmer vi anbefaler denne helgen

Filmkveld? Her er noen av filmene som går på TV i helga

Gjelder 26.- 28. februar

Vi har noe for de fleste denne helga. Her kan romantikerne kjenne hjertet banke og de actiontørste føle pulsen slå. Kanalene byr på alt fra biografisk drama til en zombiepandemi. Les videre for anbefalinger av et bredt spekter filmer.

Filmer på fredag:

Prisoners

Hva: Dramathriller fra 2013
Lengde: 153 min
IMDb: 8,1
Vises her: TV 2 Zebra fredag 21:00

Her får du en skikkelig spennende fredagsfilm. Faktisk et noe undervurdert forsvinningsdrama, som gikk litt under radaren da den kom. Men, bare sjekk IMDb-scoren på 8,1. Hvordan hadde du reagert hvis barnet ditt forsvant? Hugh Jackman spiller en far hvis seks år gamle datter er forsvunnet. Da Jake Gyllenhaals politikarakter blir tvunget til å slippe fri den eneste mistenkte, blir jentas desperate pappa nødt til å ta saken i egne hender. Topp skuespill og spenning hele veien i denne thrilleren.

Se TV flere steder
 Blir ikke familien enig om hvilke filmer som skal ses? Last ned RiksTV-appen til mobilen eller nettbrettet, så blir alle fornøyd. Les mer om RiksTV-appen.

Beverly Hills purk

Hva: Actionkomedie fra 1984
Lengde: 105 min
IMDb: 7,3
Vises her: MAX fredag 21:00

Eddie Murphy dominerte humorscenen på 80-tallet, både som skuespiller og standupkomiker. Denne filmen sementerte hans posisjon som superstjerne. Men den kunne fort ha blitt en meget annerledes produksjon. Bare hør her: Først ble Mickey Rourke signert i hovedrollen mens det ennå var en reinspikka actionfilm. Men på grunn av sommel gikk han videre til andre prosjekter. Deretter ble prosjektet presentert for Sylvester Stallone, som skrev om manuset til en ren actionfilm. Humor har liksom ikke vært hans greie, så vi ser den. Men etter at han forlot prosjektet på grunn av uenigheter, ble det altså Murphy som fikk rollen som Axel Foley – Detroit-detektiven som får seg en rekke fisk-på-land-opplevelser i det glamorøse LA. Manuset tok fem år og mange omskrivninger å lande, men ble til slutt nominert til Oscar.

 

Steve Jobs

Hva: Biografisk drama fra 2015
Lengde: 121 min
IMDb: 7,2
Vises her: NRK3 fredag 21:25

Den legendariske og genierklærte Apple-guruen med den klassiske, svarte høyhalseren var en meget spesiell person. På den ene siden var Steve Jobs en karismatisk visjonær som forandret tech-verdenen – og livene våre – med sine superenkle og superlekre produkter. På den andre siden var han en ufølsom og pirkete mann besatt av perfeksjonisme. Nettopp disse motsetningene er det manusmaestro Aaron Sorkin og regissør Danny Boyle velger å dreie historien rundt. Michael Fassbender er sterk i rollen som Jobs, akkompagnert av Seth Rogen og Kate Winslet i gode rolletolkninger.

Misson: Impossible II

Hva: Actioneventyr fra 2000
Lengde: 123 min
IMDb: 6,1
Vises her: MAX fredag 23:20

Man kan kanskje kalle Ethan Hunt, Tom Cruise’ action-alter ego, “Den moderne James Bond”? Neida, vi tør ikke stikke pinnen inn i dét vepsebolet. Dette er ikke den sterkeste filmen i serien, men fortsatt en underholdende fredagsfilm! Småaktuell, ettersom den handler om et dødelig virus som en gjeng terrorister truer med å slippe løs. John Woo-filmer er kjent for banebrytende action, og til denne måtte faktisk manusforfatter Robert Towne skrive manuset rundt flere scener regissøren allerede hadde forberedt (!). Resultater ble mer enn godt nok for oss, og vi koser oss med Thandie Newton, Ving Rhames, Anthony Hopkins og Tom sjøl mens eksplosjonene smeller helgen inn.

 

Filmer på lørdag:

 

Helt sikkert, kanskje

Hva: Romantisk komedie fra 2008
Lengde: 112 min
IMDb: 7,1
Vises her: FEM lørdag 21:00

Abigail Breslin fra Little Miss Sunshine spiller datteren til moroklumpen Ryan Reynolds fra Deadpool-filmene. Reynolds spiller en suksessfull reklamemann som akkurat skal skille seg fra kona, spilt av Rachel Weisz. Da han plukker opp datteren fra skolen, har hun akkurat lært litt om blomster og bier og sånn, så samtalen dreies inn på hvordan mamma og pappa møttes. Will bestemmer seg for å fortelle datteren sannheten om sitt tidligere liv, inkludert tidligere kjærester. Men han legger inn en twist: underveis endrer han navnene på sine tidligere kjærester, så datteren må gjette hvem av dem som er mamsen. Resultatet er et slags kjærlighetsmysterium som er både smart skrevet og har sjarm i bøtter og spann.

Mission: Impossible III

Hva: Actioneventyr fra 2006
Lengde: 126 min
IMDb: 6,9
Vises her: TVNorge lørdag 21:30

Det er kult når de aller beste og tyngste skuespillerne bestemmer seg for å legge inn et skift som superskurk. Som for eksempel når Javier Bardem skulle ta rotta på James Bond i Skyfall. Her er det legenden Philip Seymour Hoffman som spiller Owen Davian, en skikkelig ubehagelig og sadistisk type. Etter at Brian de Palma og John Woo regisserte de to første filmene i serien er det J.J. Abrams som tok stafettpinnen videre i denne. Han tar oss med på en heftig reise som blant annet går via Berlin, Vatikanet og Shanghai. Agent Ethan Hunt har som vanlig dårlig tid, og har du et par timer på lørdagskvelden så kan vi garantere at tiden ikke står stille om du skulle velge denne. And… action!

World War Z

Hva: Actiongrøsser fra 2013
Lengde: 123 min
IMDb: 7,0
Vises her: V4 (Viasat 4) lørdag 23:15

Når man får servert en blockbuster uten dødpunkter med Brad Pitt i hovedrollen lar nok mange seg friste. Og det kan man trygt gjøre. For i denne får man mange underholdende subsjangere i ett. Dette er både en katastrofe, zombie- og krigsfilm i ett, med en god dose aktuell pandemi. Brad Pitt spiller FN-etterforskeren Gerry Lane. Når et virus på kort tid får hele klodens oppmerksomhet, bryter kaoset ut. De smittede blir i heseblesende takt til supersterke, levende døde uten noe som helst tanke på smittevern, for å si det sånn. Imponerende spesialeffekter i en film som tar oss med på en intens reise rundt i en verden som raser sammen i forrykende fart.

Filmer på søndag:

 

Solace

Hva: Mysteriethriller fra 2015
Lengde: 101 min
IMDb: 6,4
Vises her: TV 2 Zebra søndag 21:00

Sir Anthony Hopkins kan bære en hvilken som helst film. Der han i Nattsvermeren spilte en eksentrisk type på gal side av loven – med en nærmest overnaturlig teft og forståelse for morderens sinn – spiller han her en eksentrisk type på riktig side av loven, som faktisk har en overnaturlig, synsk evne til å “se” opptil flere mulige scenarier i fremtiden. Men Dr. John Clancy er pensjonert og lever tilbaketrukket for seg selv. Inntil FBI trenger hans hjelp. Vi skal ikke si for mye om Colin Farells rolle i filmen, men få med deg den også, du.

 

Beck - Annonsemannen

Hva: Krim fra 2002
Lengde: 90 min
IMDb: 6,1
Vises her: Svensk TV4 søndag 22:15

Ny søndag, ny “Beckare”. Tok du den? En voldtektsmorder går løs og finner sine ofre gjennom annonser på oppslagstavler. Våre venner står overfor en tilsynelatende enkel sak som viser seg å være langt mer kompleks enn først antatt. For fans av “Nordic Noir” er Beck-serien som pensum å regne. Peter Haber, Mikael Persbrandt og Malin Birgerson spiller som vanlig etterforskertrioen Martin Beck, Gunvald Larsson og Alice Levander. Bænkers søndagsfilm for krimelskere.

The Magnificent Seven

Hva: Actioneventyr fra 2016
Lengde: 128 min
IMDb: 6,9
Vises her: MAX søndag 00:15

Husker du westernserien Ponniekspressen fra slutten av 80-tallet? Med Josh Brolin og Stephen Baldwin som unge ryttere og pistoldragere for den eldre sheriffen som spiste løk som det var epler, Teaspoon Hunter? Ikke? Da kan vi opplyse at vi fikk litt av den samme, gode cowboyfølelsen av “Mag 7”. Denzel Washington spiller Sam Chisolm, en dusørjeger og leiemorder, som blir hyret for å stoppe skurken med det fengende navnet Bartholomew Bogue (Peter Sarsgaard). Til oppdraget trenger han medhjelpere med et bredt spekter av ferdigheter. Han samler sammen en broket gjeng, som inneholder stjerner som Chris Pratt og Ethan Hawke. Det er et stykke mellom de gode westernfilmene for tiden, så pass på å få med deg denne hvis du liker lukten av kruttrøyk!

God filmhelg fra oss i RiksTV!

Vil du ha flere film- og serietips?
Utforsk våre beste anbefalinger her.