• Jul

Barnas TV-jul

Julen er virkelig magisk – og det gjenspeiles i årets julekalendere! Her er det barna kan kose seg med i desember.

Det heter seg at julen hører barna til, vi husker vel alle hvor fantastisk julen - og førjulstiden - var da vi var små. Også på grunn av alle de fantastiske julefilmene og -seriene.

For mange av oss var TV-en en viktig del i det å bygge opp spenningen før jul. Spesielt julekalendrene gjorde desember til en magisk måned, der ventetiden frem mot selve julaften slett ikke var så ille likevel.

Dette er ikke noe annerledes for barn i dag – tvert imot har de enda mer å velge mellom, når de skal kose seg med julestemning på skjermen.

Med vår bestselgende TV-pakke blir TV-underholdningen komplett for hele familien. Les mer om RiksPakken her. 

Julekongen på NRK

Flere julekalendere å velge mellom

På NRK blir det mye magi i desember. Og det passer jo bra, siden julen er den mest magiske tiden på året!

Det er «Julekongen» som er årets julekalender. I den moderne klassikeren fra 2012 møter vi ni år gamle Kevin, som bor sammen med familien sin i Sølvskogen. Han har bestemt seg for at denne jula skal bli den beste noensinne, men det dukker opp fullstendig uventede ting som truer med å stikke kjepper i hjulene for Kevin. Det hele starter da Kevin finner en grotte som har en portal til en hemmelig verden. Til slutt blir det opp til Kevin å redde julen!

I tillegg til sin egenproduserte julekalender viser NRK også tre serier fra våre naboer i Sverige og Danmark. På NRK Super vises den svenske «Jakten på tidskrystallen» og de to danske seriene «Theo og den magiske talisman» og «Pakten».

Se oversikten over årets julekalendre her! 

«Jakten på tidskrystallen» var Sveriges Televisions julekalender i 2017. I dette spennende science fiction-eventyret tar tre barn opp kampen mot dem som vil stoppe tiden – rett før jul!

«Pakten» er Danmark Radios julekalender fra 2009, og er et juleeventyr med grøss og magi. Magi blir det også i den andre danske serien, «Theo og den magiske talisman». Her følger vi Theo inn i den magiske verdenen Thannanaya, hvor han må forsøke å redde morfaren sin.

Tinkas Juleeventyr på TV 2

Ny julekalender på TV2

Også TV2 byr på en dansk julekalender, nemlig «Tinkas juleeventyr fra 2017. Her møter vi nissejenta Tinka, som får utdelt sin nisseamulett den 1. desember. Amuletten skal markere at hun er en skikkelig nisse, men den skifter ikke farge slik den skal. Tinka legger derfor ut på et skikkelig juleeventyr i håp om å bli en ekte nisse, og med seg på den fantastiske reisen får hun mennesket Lasse.

TV2 viser også kultklassikeren «The Julekalender», som først ble sendt i 1994. Denne er nok for skummel for de minste, men de med større barn i huset kan både kose seg med et gjensyn med serien, og se om arvingen deler samme humor.

Disney på RiksTV

Masse å velge mellom

Som kunde hos RiksTV kan du også få tilgang til Viaplay, som sender julekalenderen «Det Store eksperimentet 2». Den første serien, som er en original produksjon fra Viaplay, kom i 2016. I den første serien møtte vi Professor Primus. Han fanget vinnerne av en oppfinnerkonkurranse, og lot de løse nye oppgaver hver dag for å vinne friheten tilbake.

Den store spenningen lå i om barna greide å løse alle oppgavene i tide før jul. I år kommer altså oppfølgeren til den underholdende og lærerike julekalenderen.

Vi har stort sett fokusert på julekalendrene, men selvfølgelig er det veldig mye annet å velge mellom også. Det sendes flust av julefilmer for store og små barn i desember, både klassikere og nyere filmer.

Som kunde hos oss kan du også få tilgang til en rekke kanaler som er spesielt ment for barna, som Nickelodeon, Nick Jr, Disney Channel, Disney Junior, med flere. Her blir det selvfølgelig massevis av juleprogrammer og - filmer å finne.

Og dersom familien ønsker å se forskjellige ting, er det heller ikke noe problem. For eksempel kan de som har RiksPakken se TV i fire ulike rom, uten at det koster noe ekstra. Og RiksTV-appen lar deg se TV hvor du vil, og når du vil – for eksempel i opptak på mobil eller nettbrett, i bilen på vei for å besøke bestemor og bestefar.

Som kunde hos RiksTV kan du se TV overalt - på nettbrett, mobil og desktop. Les mer om vår bestselgende TV-pakke RiksPakken her.