• RBK2017_1920x1080

Slik blir fotballåret 2018

Et begivenhetsrikt fotballår er over, men det er ingen grunn til å deppe. 2018 byr nemlig på ekstra mye moro for deg som elsker fotball.

Fotball-VM 2018 er blant godbitene du allerede nå kan glede deg til. Her er en liten oversikt over hvilke ligaer som spilles når og på hvilke kanaler. 

Dette skjer i begynnelsen av 2018

VM-året 2018 blir et år i fotballens tegn, med ekstra mye action å glede seg til. Men du trenger ikke å vente så lenge før du får se harde dueller på gressmatta. Allerede så fort nyttårskalkunen er fortært ruller ballen igjen på den engelske balløya, med Premier League og Championship-kamper fra 1. januar.

Fredag 5. januar setter du pastaen til side når den italienske A-serien er i gang igjen, mens spanske La Liga starter opp igjen fra jule-siestaen 6. januar. Deretter er det full rulle, som vanlig, i Europas største ligaer – helt fram til mai, når pokaler skal deles ut og eventuelle nedrykkstårer gråtes. 

Cupfinaler om våren

Når det gjelder cupfinalene i de største fotball-landene i Europa, spilles disse på vårparten. Den spanske Copa del Rey-finalen går av stabelen 21. april, mens Coppa Italia avgjøres 9. mai. Den tradisjonrike FA Cup-finalen spilles så sent som 19. mai.

Champions League ruller i gang igjen

Årets gruppespill i Champions League har gitt oss storveis underholdning, vanvittige målfester og håp om mer moro når det virkelig drar seg til i 2018. I februar starter man opp igjen med åttendelsfinalene, mens kvartfinalene går tidlig i april. Semifinalene spilles i slutten av april og starten av mai før vinneren kåres på NSK Olimpiyskyi stadium i Kiev lørdag 26. mai. Når det gjelder finalen i Europa League spilles den i Parc Olympique Lyonnais 16. mai.

Champions League i 2018

Les også: Les også: Slik blir runde 5 i Champions League

Les også: Disse ryker ut av Champions League sesong 2017/2018

Norsk fotball fra mars

I mellomtiden, når de største ligaene gjør opp status, starter vi å røre på oss her hjemme i Norge. Eliteserien starter opp igjen 10. mars og strekker seg helt fram til 25. november.

2. april følger OBOS-ligaen etter. De norske cupfinalene skal i 2018 avsluttes med en felles cupfinalehelg for kvinner og menn, den første helgen i desember.

Les også: Slik spilles Eliteserien 2018

Lillestrøm mot Vålerenga

Silly season

Etter at de største seriene og cupfinalene i Europa er avgjort i mai, er det bare å benke seg ned å la «Silly season» begynne og glede seg til overgangsvinduet åpner. Å følge med på dette sirkuset kan være en prøvelse, men dramatikk og spenning er det hvert år.

Hvor mange milliarder skal Europas storklubber bruke denne sommeren, og hvem sikrer seg de vasseste spillerne? Hvilke supportere får mest grunn til å gå inn i ny sesong med nyvunnen optimisme? Her blir det garantert mye moro å følge med på.

Årest store høydepunkt

Årets store høydepunkt i 2018 kommer likevel i sommermånedene juni og juli. Da er det nemlig duket for det 21. verdensmesterskapet i fotball for herrer.

Turneringen skal spilles i Russland og det er verdens 32 beste landslag som skal kjempe seg om retten til å kalle seg verdensmestre. Mesterskapet åpner med hjemmelaget Russland mot Saudi Arabia 14. juni, og varer én måned og én dag da finalen spilles 15. juli på Luzjniji stadion i Moska.

På'n igjen i august

Etter VM tar fotballspillerne noen velfortjente uker med ferie, mens klubbeierne går i krigen og kjemper om underskriften til lagets nye stjernespillere. Plutselig er man i august, og da starter sirkuset med alle ligaene og cupene opp igjen, med nye muligheter for samtlige lag.

Ligaene starter opp igjen i august 2018

Slik blir fotballåret 2018 på TV:

 • Premier League: 1. januar – 13 mai. Ny sesong starter opp igjen i august. Vises på TV 2 Premium.
 • Championship: 1. januar – 6. mai. Playoff-kamper følger rett etter. Vises på Viasport.
 • FA Cupen: Vises på Viasport.
 • Ligacupen: Vises på Viasport.
 • La Liga: 6. januar – 20. mai. Ny sesong starter opp igjen i august. Vises på Viasport.
 • Serie A: 5. januar – 20. mai. Ny sesong starter opp igjen i august. Vises på Viasport.
 • Ligue 1: 13. januar – 19. mai. Ny sesong starter opp igjen i august. Vises på Viasport.
 • Eresdivisie: 16. januar – 6. mai. Ny sesong starer opp igen i august. Vises på Viasport.
 • Eliteserien: 10. mars – 25. november. Cupfinalen spilles den første helgen i desember. Vises på Eursport og Max.
 • OBOS-ligaen: 2. april – 11. november. Vises på Eurosport og Max.
 • Champions League: Første åttendelsfinalene spiller 13/14. februar og 20/21. februar. Andre åttendelsfinale spiller 06/07. mars og 13/14. mars. Første kvartfinale spilles 03/04 april. Andre kvartfinale spilles 10/11 april. Første semifinale spilles 24/25 april. Andre semifinale spilles 01/02. mai. Finales spilles 26. mai. Vises på Viasport.
 • Europa League: Sendes på Europsport og MAX.
 • Fotball-VM: Fra 14. juni til 15. juli. Vises på TV 2 og NRK