• Billions-hovedbilde-variant-2

Billions er tilbake på HBO Nordic for tredje sesong

Har du ikke sett Billions? Se alle sesongene med HBO Nordic i RiksPakken! Høyt maktspill, intriger og finansdrama er stikkord i denne populære serien. 

Bobby Axelrod og Chuck Rhoades er tilbake for enda mer maktspill og spennende intriger, i den tredje sesongen av finansdramaet Billions. 

Se Billions på nett-TV

Høyt maktspill

Billions følger feiden mellom finansgeniet Bobby Axelrod (Damien Lewis, kjent fra Homeland og Band of Brothers) og statsadvokaten Chuck Rhoades (Paul Giamatti, kjent fra Sideways og John Adams).

Rhoades kommer fra en velstående og respektert familie og jobber i den offentlige sektoren, mens Axelrod har karret seg opp fra fattige kår og bygget firmaet sitt, Axe Capital, fra bunnen av.

Karakterenes motstridende ideologier er grunnlaget for det geniale dramaet som utspiller seg i serien. Rhoades er sikker på at Axelrods firma bedriver svindel og er villig til å gjøre alt for å felle ham. Det blir ikke mindre drama av at Rhoades sin kone Wendy (Maggie Siff, Sons of Anarchy) jobber som in-house psykolog for de ansatte hos Axe Capital.

Hvordan kan du se Billions? 

Med RiksPakken får du filmer og serier fra HBO Nordic rett på din SMART-boks eller du kan strømme med RiksTV-appen for mobil, nettbrett og Apple TV. For å kunne se Billions i Underholdningsportalen på TV-en din må TV-boksen være koblet til nett. Slik kobler du opp SMART-boks

Basert på en sann historie

Billions er løst basert på den amerikanske statsadvokaten Preet Bhararas intense og langstrakte rettssak mot sikringsfondssjefen Steve Cohen og firmaet hans S.A.C. Capital Advisors.

Selskapet erklærte skyld for innsidehandel i 2013 og måtte bøte med 1.2 milliarder dollar. Det virkelige selskapet har siden gått i oppløsning, men det er ikke tegn på at Axelrod har tenkt å godta samme skjebne.

Fantasien overgår virkeligheten

Selv om serien er basert på en historie som i seg selv lover mye drama, overgår faktisk Billions virkeligheten mangfoldige ganger. Her sløses det bort absurde mengder med penger.

Karakterene spiser 2000 kroners pizza (per stykke), har veddekamper hvor hele fotballag står på spill og kjøper ikoniske konserthus bare for å få navnet sitt på bygget. Listen er uendelig. Absolutt alt og alle er til salgs for den rette prisen, og det skal dermed ikke mye til for at deres aller nærmeste dolker dem i ryggen.

Suksessfaktoren som har gjort Billions til en seer- og kritikerfavoritt, er hvordan den balanserer de mer absurde innslagene av fiksjon med realisme og selvironi. Sesong 2 er for eksempel også inspirert av Salomon Brothers skandale fra 90-tallet.

Bobby Axelrod med et lurt blikk, sittende med et Whisky-glass i hånden

Dersom du har Favoritter kan du oppgradere abonnement ditt med HBO Nordic fra Min side. Med Favoritter kan du selv sette sammen en TV-pakke med kanaler du ønsker. 

Les også: Disse premierene kommer i april med HBO Nordic

En serie om skiftende kjønnsroller

Allerede i første scene av sesong 1 var det klart at Billions ønsket å utfordre og harselere med typiske kjønnsroller, da vi fikk se Rhoades bli seksuelt dominert og undertrykket av kona Wendy.

Serien utforsker maskulinitet, feminitet og de mange egenskapene vi forbinder med kjønn. Spesielt kommer de kvinnelige skikkelsene godt frem i den tradisjonelt giftige mannskulturen på Wall Street.

Wendy Rhoades og Axelrods kone Lara (svenske Malin Akerman, Watchmen) er på mange måter de mest rasjonelle og klartenkte karakterene i serien og gir stadig vekk gode råd til sine mer emosjonelle «drama king»-partnere.

TV-skjermens første ikke-binære hovedkarakter

Seriens interesse i kjønn er kanskje best illustrert med karakteren Taylor Mason, spilt av Asia Kate Dillon (Orange Is The New Black). Asia identifiserer som ikke-binær og kom inn i Billions i sesong 2. Hen er den første ikke-binære skuespilleren i en fast rolle i en amerikansk TV serie.

Asia selv sa dette om rollen: «En av de morsomste tingene med å spille Taylor er å se hva som skjer når en ikke-hypermaskulin person blir kastet inn i en hypermaskulin verden, hvor det antas at man må være maskulin for å lykkes. Taylor er alltid i konflikt med sitt eget sterke etiske og moralske senter og jobben som hen er veldig flink til.»

Asia Kate Dillon i rollen som Taylor Mason, i dress, stående foran et oppdekt bord i en restaurant.

Asia Kate Dillon i rollen som Taylor Mason

John Malkovich blir med i sesong 3

Fans av serien har ikke bare intriger og maktspill å vente, når serien returnerer for sesong 3. Den anerkjente Oscar-nominerte Mannen med Jernmasken-skuespilleren John Malkovich, har rollen som russisk milliardær i den tredje sesongen.

Har du ikke fått med deg Billions enda? Binge de to første sesongene av serien i påska, før de nyeste episodene av sesong 3 begynner å rulle inn fra etter 26. mars hver mandag på HBO Nordic, via Rikspakken.

Hvis du liker denne serien liker du også denne:

Trust: Familiedynasti, kidnapping og oljemilliarder