• Trust-hovedbilde-var-1

Trust: Familiedynasti, kidnapping og oljemilliarder

Ny serie fra FX, inspirert av en sann historie

Med Oscar-vinnere både foran og bak kamera, forteller Trust den turbulente historien om Getty-familien.

Det er store forventninger knyttet opp til Trust, da den nye dramaserien kommer fra amerikanske FX, som står bak kritikerroste og prisvinnende dramaserier som The Americans, Fargo og American Crime Story.

Den turbulente familiehistorien er inspirert av virkelige hendelser i Getty-slekten, en av USAs rikeste familier. Hendelsesforløpet forteller om det som skjedde etter kidnappingen av unge John Paul Getty III, arving av Getty-familiens formue, og bringer opp problemer som sjalusi, makt, gjerrighet og ekteskapsproblemer.

Hvordan kan du se Trust?

Med RiksPakken får du filmer og serier fra HBO Nordic rett på din SMART-boks eller du kan strømme med RiksTV-appen for mobil, nettbrett og Apple TV. For å kunne se Trust i Underholdningsportalen på TV-en din må TV-boksen være koblet til nett. Slik kobler du opp SMART-boks

Harris Dickinson i rollen som J. Paul Getty III, sittende, med en vakker ung kvinne i hver armkrok

Dersom du har Favoritter kan du oppgradere abonnement ditt med HBO Nordic fra Min side. Med Favoritter kan du selv sette sammen en TV-pakke med kanaler du ønsker. 

Oljemilliardæren som nektet å betale kidnapperne for sitt barnebarn

Gjennom 10 episoder forteller seriens første sesong om hendelsesforløpet som starter i 1973, etter at John Paul blir kidnappet i Roma, av den italienske mafiaen.

Kidnapperne forventer løsepenger i millionklassen for Paul, men istedenfor velger bestefaren og oljebaronen, J. Paul Getty Sr., å ikke utbetale ett øre. Han er opptatt med å kose seg i et herskapshus på den engelske landsbygda, med kun tjenere, kelnere og elskerinner rundt seg. Og en løve han kjøpte for anledningen, selvfølgelig.

Donald Sutherland i rollen som J. Paul Getty Sr., stående, med fire kvinner fra hans "harem" sittende i bakgrunnen

Neste håp er Pauls far, J. Paul Getty Jr., som forble i London, men han nektet å ta telefonen. Alene tilbake står dermed Paul sin mor, Gail Getty, som i likhet med hennes sønn bor i Italia og er blakk, og blir nødt til å forsøke å forhandle med de stadig mer desperate kidnapperne.

Tross at serien må dele Getty-familien sin historie med den kinoaktuelle filmen All The Money in The World, så har TV-serien interesse av å være original, og vil spille mer rundt ideen om hva John Paul Getty III sin rolle i sin egen kidnapping faktisk var.

Brendan Fraser gjør comeback

Som om Oscar-vinnerne bak serien ikke var spennende nok, finner vi i skuespillere som Emmy-vinner Donald Sutherland (Hunger Games) i rollen som J. Paul Getty Sr., nykommeren Harris Dickinson som John Paul Getty III og Oscar-vinneren Hillary Swank (Million Dollar Baby) som Johns mor, Gail Getty.

Brendan Fraser i rollen som James Fletcher Chase, sett skrått fra siden, iført cowboy-hatt

Men av alle skuespillerne er det The Mummy stjernen Brendan Fraser som har fått mest oppmerksomhet i serien, ettersom mange anser dette som skuespillerens comeback. I Trust ser vi Fraser spille James Fletcher Chase, som forsøker å hjelpe Getty-familien med å få John Paul tilbake.

Fraser deler dermed rollefigur med Mark Whalberg, som spiller James Fletcher Chace i All The Money in The World. I TV serien er forøvrig karakteren gjort mer som en amerikansk cowboy enn i filmen.

Oscar-vinnere bak serien

Serien er det første samarbeidsprosjektet mellom Danny Boyle og Simon Beaufoy siden Oscar-nominerte 127 Hours og Oscar-vinneren Slumdog Millionaire, hvor Boyle og Beaufoy står for manus, regi og produserer prosjektet.

Nylig fortalte Boyle, som også er kjent for filmer som Steve Jobs og Trainspotting-filmene, Variety at han var spent på å bringe “cinematiske kvaliteter” til TV-skjermen med Trust, noe TV-kanalen bak serien tillot.

De tre første episodene av serien er regissert av Boyle selv, mens Beaufoy skriver alle episodene av sesong 1.

Likte du denne saken liker du også disse relaterte sakene: 

Omtalen om den omstridte serien Billions

Mørk komikk med leiemorderen Barry